Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Rákóczi túrós

Hozzávalók:
(10 személyre)

A tésztához:

  • • 15 dkg liszt
  • • 10 dkg vaj
  • • 5 dkg cukor
  • • 3 db tojássárgája
  • • 1 dl tejföl
  • • 1 t. vaníliás cukor
  • • 1 tk. sütőpor

A túrós töltelékhez:

  • • 30 dkg túró
  • • 8 dkg cukor
  • • 2 dkg búzadara
  • • 5 db tojássárgája
  • • 1 dl tejföl
  • • 1 citrom reszelt héja
  • • 5 dkg mazsola
  • • 1 t. vaníliás cukor

A habhoz:

  • • 8 db tojás fehérje
  • • 25 dkg porcukor

Díszítéshez:

  • • 20 dkg sárgabaracklekvár

Elkészítési mód:
A tészta hozzávalóit robotgéppel simára keverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben, 200 °C-on, kb. 10 perc alatt félig megsütjük. Sárgabaracklekvárral vékonyan lekenjük majd a túrós töltelék hozzávalóit összekeverjük és elsimítjuk rajta. Visszatesszük a sütőbe és kb. 20 percig tovább sütjük. Menet közben a tojásfehérjéből és a porcukorból kemény habot készítünk, amit rásimítunk a túrós töltelékre. A tetejét fa vagy műanyag fésűvel hullámosítjuk, azután dresszingzsák segítségével simára kevert baracklekvárral díszítjük. 120 °C-on, kb. 10 perc alatt készre sütjük.
 

Liszt 0,15 kg 155 Ft/kg 23 Ft.
Vaj 0,1 kg 1549 Ft/kg 155 Ft.
Cukor 0,13 kg 299 Ft/kg 39 Ft.
Tojás 16 db 30 Ft/db 480 Ft.
Tejföl 0,2 l 505 Ft/l 100 Ft.
Vaníliás cukor 2 t. 89 Ft/t. 178 Ft.
Túró 0,3 kg 953 Ft/kg 286 Ft.
Sütőpor 1 tk. 89 Ft/t. 89 Ft.
Búzadara 0,02 kg 198 Ft/kg 4 Ft.
Citrom 0,15 kg 549 Ft/kg 82 Ft.
Mazsola 0,05 kg 990 Ft/kg 50 Ft.
Porcukor 0,25 kg 219 Ft/kg 55 Ft.
Sárgabarack lekvár 0,2 kg 598 Ft/kg 120 Ft.
       
      1661 Ft: 10 = 165 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben