desszert Citromos diós kocka

Hozzávalók:
(10 személyre)
A tésztához:


4 tojás

10 dkg porcukor

1 cs. vaníliás cukor

10 dkg darált dió

5 dkg rétesliszt

tetszés szerinti gyümölcsíz

 

A citrommázhoz:

25 dkg porcukor

2 ek. forró víz

2 ek. citromlé

1 kk. olaj

 

Elkészítési mód:

A keményre felvert tojáshabba belekeverjük a cukrokat, a tojássárgáját, a darált diót, a lisztet és jól összekeverjük. Egy kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük. Közben elkészítjük a citrommázat. A forró vizet és a citromlevet ráöntjük a porcukorra, hozzáadjuk az olajat, és addig keverjük míg megsűrűsödik. A kihűlt tésztát kettévágjuk, tetszés szerint gyümölcsízzel, majd a citrommázzal megkenjük és összeragasztjuk. A megmaradt citrommázzal bevonjuk a tészta tetejét, citromszeletekkel díszítjük és hűtőbe tesszük. Tálalás előtt egyforma szeletekre vágjuk, és dióbéllel díszítjük.


 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben