desszert Almával töltött rántott palacsinta mandulaöntettel

Hozzávalók:
(4 személyre)
A tésztához:

15 dkg liszt

3 dl tej

2 db tojás

2 ek. olaj

szódavíz


A sütéshez:

15 dkg zsemlemorzsa

2 tojás

olaj

 

Elkészítési mód:

A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd annyi szódavizet öntünk hozzá, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Kisütjük a tésztát, a tölteléket elosszuk a palacsintákba, majd a két szélét behajtjuk és feltekerjük. Felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és bő olajban aranybarnára sütjük. Vaníliás mandulamártással, mentalevéllel és almával díszítve tálaljuk.

 

A töltelékhez:

6 db alma

10 dkg cukor

fahéj

őrölt szegfűszeg

2 dkg margarin

2 ek. búzadara

 

Elkészítési mód:

Az almát a héjától megtisztítjuk, lereszeljük, összekeverjük a cukorral és a fűszerekkel, majd botmixerrel krémesítjük. A margarint felhevítjük, hozzáadjuk az almapépet, és állandó kevergetés mellett simára főzzük, majd búzadarával összekeverjük.

 

A vaníliás mandulamártáshoz:

5 dl tej

3 cs. vaníliás cukor

1 ek. liszt

10 dkg tört mandula

5 dkg cukor

2 dkg vaj

 

Elkészítési mód:

Vajon a tört mandulát megpirítjuk, megszórjuk liszttel, felöntjük a tejjel, a cukrokkal beízesítjük és habverővel állandó kevergetés mellett krémesre főzzük.


 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben