desszert Puncsos szelet

Hozzávalók:
(10 személyre)

Piskóta:

25 dkg liszt

1 kk. szódabikarbóna

10 dkg porcukor

2 db tojás sárgája

1 ek. méz

1 dl tej

5 dkg margarin


Töltelék:

3 tasak puncsízű pudingpor

7 dl tej

20 dkg margarin

20 dkg porcukor

1 db rumaroma

1 cs. babapiskóta


Máz:

15 dkg porcukor

3 db tojás fehérje

 

Elkészítési mód:

A piskótához a hozzávalókat jól elkeverjük, majd két lapot sütünk belőle. A töltelékhez a pudingport felfőzzük tejben, majd lehűtjük. A margarint a porcukorral krémesre keverjük, azután a kihűlt pudingkrémhez keverjük. Az egyik lapot megkenjük a krémmel, majd rárakjuk a babapiskótákat, amelyeket rumaromával meglocsoluk, azután rákenjünk a maradék krémet, és a második piskótalappal befedjük.
A mázhoz a tojásfehérjét a porcukorral gőz felett habbá verjük, majd rákenjük a süteményt tetejére, és hullámosra mintázzuk. Hűtőbe tesszük, és 4 óráig pihentetjük. Tálalás előtt forró vízbe mártott késsel egyenlő téglalap alakúra szeleteljük.

 

Mentás meggypuncs:

Hozzávalók:

1 l meggylé

3 dl víz

2 cl citromlé

1 db rumaroma

12 dkg kristálycukor

1 cs. mentalevél

 

Elkészítési mód:

Egy lábasba beletesszük a cukrot és a vizet, majd hozzáöntjük a meggylevet, a citromlevet és rumaromával ízesítjük. Pohárba tálaljuk és mentalevéllel díszítjük. A sütemény mellé kínáljuk.

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben