Hozzávalók:
(10 személyre)
Piskóta:
25 dkg liszt
1 kk. szódabikarbóna
10 dkg porcukor
2 db tojás sárgája
1 ek. méz
1 dl tej
5 dkg margarin
Töltelék:
3 tasak puncsízű pudingpor
7 dl tej
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 db rumaroma
1 cs. babapiskóta
Máz:
15 dkg porcukor
3 db tojás fehérje
Elkészítési mód:
A piskótához a hozzávalókat jól elkeverjük, majd két lapot sütünk belőle. A töltelékhez a pudingport felfőzzük tejben, majd lehűtjük. A margarint a porcukorral krémesre keverjük, azután a kihűlt pudingkrémhez keverjük. Az egyik lapot megkenjük a krémmel, majd rárakjuk a babapiskótákat, amelyeket rumaromával meglocsoluk, azután rákenjünk a maradék krémet, és a második piskótalappal befedjük.
A mázhoz a tojásfehérjét a porcukorral gőz felett habbá verjük, majd rákenjük a süteményt tetejére, és hullámosra mintázzuk. Hűtőbe tesszük, és 4 óráig pihentetjük. Tálalás előtt forró vízbe mártott késsel egyenlő téglalap alakúra szeleteljük.
Mentás meggypuncs:
Hozzávalók:
1 l meggylé
3 dl víz
2 cl citromlé
1 db rumaroma
12 dkg kristálycukor
1 cs. mentalevél
Elkészítési mód:
Egy lábasba beletesszük a cukrot és a vizet, majd hozzáöntjük a meggylevet, a citromlevet és rumaromával ízesítjük. Pohárba tálaljuk és mentalevéllel díszítjük. A sütemény mellé kínáljuk.