Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Farsangi csöröge házi lekvárral

Hozzávalók:
(10 személyre)

80 dkg liszt
8 tojás sárgája
20 dkg porcukor
1 doboz rumaroma
5 t. vaníliás cukor
2 t. sütőpor
1 doboz tejföl
20 dkg vaj
1 citrom reszelt héja
50 dkg házi lekvár

 

Elkészítési mód:
A hozzávalókat összegyúrjuk és egy rugalmas tésztát kapunk belőle. Cipóvá formázzuk, majd fél óráig hagyjuk pihenni. Ezt követően a tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Derelyevágóval keresztbe és hosszába 5x8 cm széles csíkokat vágunk, így téglalap alakú tésztákat kapunk. A téglalapok közepébe keresztirányba 2x1 cm csíkot vágunk. Forró olajban mindkét oldalát világosbarnára sütjük. A kész csörögéket szalvétára helyezzük, és felitatjuk az olajat. Tálaláskor megszórjuk porcukorral és simára kevert lekvárt kínálunk mellé.
 

Liszt 0,8 kg 155 Ft/kg 124 Ft.
Tojás 8 db 30 Ft/db 240 Ft.
Porcukor 0,2 kg 350 Ft/kg 70 Ft.
Rumaroma 1 db 79 Ft/db 79 Ft.
Vaníliás cukor 5 t. 89 Ft/t 445 Ft.
Sütőpor 1 t. 42 Ft/t 42 Ft.
Tejföl 1 pohár 99 Ft/p. 99 Ft.
Vaj 0,2 kg 1750 Ft/kg 350 Ft.
Citrom 0,1 kg 469Ft/kg 47 Ft.
Házi lekvár 0,5 kg 898 Ft/kg 449 Ft.
       
      1945 Ft: 10 = 195 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben