Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Vaníliakrémes szegfűszeggel illatosított almás szelet

Hozzávalók:
(10 személyre)

A tésztához:
• 50 dkg liszt
• 20 dkg margarin
• 2 db tojássárgája (tojásfehérjét a krémhez használjuk)
• 1 cs. sütőpor
• 10 dkg porcukor
• 10 dkg darált dió
• 1 dl tej

A vaníliás krémhez:
• 2 db tojás
• 3,5 dl tej
• 2 ek. cukor
• 2 ek. liszt
• 1 cs. vaníliás cukor
• 15 dkg margarin
• 15 dkg porcukor

Az almás töltelékhez:
• 1,5 kg alma
• 1 cs. vaníliás cukor
• 10 dkg porcukor
• fahéj, szegfűszeg
• 1 db citrom reszelt héja

Elkészítési mód:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, négyfelé osztjuk, majd lisztezett deszkán egyenként vékonyra nyújtjuk. A sütőedényt vajjal kikenjük, és a tésztalapokat egyenként 150 Celsius fokos előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. A krémhez a tojássárgáját, a cukrokat, a lisztet a tejjel elkeverjük. Lassú tűzön, állandó keverés mellett sűrűre főzzük, kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral. A négy darab tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan krémesre keverjük a mártással és a habos margarinnal.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, hozzáadjuk a cukrokat, a fahéjat, a szegfűszeget és a reszelt citromhéjat, majd mérsékelt tűzön addig pároljuk, amíg a leve elpárolog. Összeállítjuk a süteményt. Az alsó lapra rákenjük az almás töltelék felét, ráterítjük a második lapot, amin elsimítjuk a vaníliás krémet, majd a harmadik lappal befedjük, azután elterítjük a megmaradt almás tölteléket és a negyedik lappal lefedjük, azt követően óvatosan lenyomjuk. Hűtőbe rakjuk és másnap téglalap alakúra szeleteljük. Tálalásnál a tetejét porcukorral meghintjük.

 

Liszt 0,5 kg 155 Ft/kg 77 Ft.
Margarin 0,35 kg 598 Ft/l 209 Ft.
Tojás 4 db 30 Ft/db 120 Ft.
Sütőpor 1 cs. 42 Ft/cs 42 Ft.
Porcukor 0,35 kg 358 Ft/kg 125 Ft.
Darált dió 0,1 kg 3045 Ft/kg 305 Ft.
Tej 0,35 l 169 Ft/l 60 Ft.
Vaníliás cukor 2 cs. 89 Ft/cs. 178 Ft.
Alma 1,5 kg 199 Ft/kg 300 Ft.
Citrom 0,15 kg 599 Ft/kg 90 Ft.
       
      1506 Ft: 10 = 150 Ft/fő


 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben