Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fehér csokoládés-epres pohárkrém

Hozzávalók:
(10 személyre)

  • 30 dkg fehércsokoládé
  • 1 cs. habfixáló
  • 2 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 6 dl tejszín
  • 40 dkg eper


Elkészítési mód:

A fehér csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, krémesre keverjük a tojással, majd hagyjuk kihűlni. A tejszínhez hozzáadjuk a habfixálót, kemény habbá verjük, majd óvatosan elvegyítjük a fehér csokoládés alappal. Az epret a cukorral pár perc alatt felfőzzük, és ha kihűlt, magas falú talpas pohárba rétegezzük a fehér csokoládés krémmel. Jól lehűtjük, szervírozáskor eperszelettel és csokoládéval díszítjük.

 

Fehér csokoládé 0,3 kg 2590 Ft/kg 777 Ft.
Habfixáló 1 cs. 105 Ft/cs. 105 Ft.
Tojás 2 db 30 Ft/db 60 Ft.
Cukor 0,2 kg 255 Ft/kg 51 Ft.
Tejszín 0,6 l 538 Ft/l 323 Ft.
Eper 0,4 kg 1500 Ft/kg 600 Ft.
       
      1916 Ft: 10 = 190 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben