Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Harcsapaprikás kapros juhtúrós batyuval

 

Hozzávalók:
(4 főre)

  • 80 dkg harcsafilé
  • 50 dkg halaprólék
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 2 db zöldpaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 5 dkg őrölt pirospaprika
  • 2 ek. liszt
  • 1 dl tejföl


Elkészítési mód:
A hagymát, a paprikát, a paradicsomot feldaraboljuk, majd a felkockázott szalonnán lepirítjuk, hozzáadjuk a halaprólékot, meghintjük őrölt pirospaprikával, és sóval ízesítjük. Felöntjük 1 liter vízzel, és lassú tűzön 2 órán keresztül főzzük, majd szitán keresztül leszűrjük, azután liszttel simára kevert tejföllel dúsítva krémesre főzzük. A zsiradékban megpirítjuk a kockázott harcsafilét, hozzáadjuk a paprikáshoz és kb. 10 perc alatt készre főzzük. A kolozsvári szalonnát kockákra vágjuk és olajban megpirítjuk. A harcsapaprikás mellé köretként kapros juhtúrós batyut kínálunk. Kaporral díszítve, tejföllel meglocsolva, kolozsvári szalonnával megszórva tálaljuk.

 

Juhtúrós batyu

Hozzávalók:
(4 főre)

Tészta:

  • 2 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 1 csipet só

Töltelék:

  • 20 dkg juhtúró
  • 5 dkg tehéntúró
  • 1 kk. fokhagymapép
  • 1 csipet fűszerkömény
  • 1 cs. finomra vágott kapor

 

Elkészítési mód:
A tojásból és a lisztből kevés só hozzáadásával tésztát gyúrunk, majd lisztes deszkán kinyújtjuk és 4x4 cm-es kockákra vágjuk. A tésztakockák szélét felvert tojással körbekenegetjük, azután az összekevert töltelék hozzávalóit kiskanál segítségével a tésztalapok közepére helyezzük, majd a széleit felhajtjuk és egymáshoz ragasztjuk. A tésztabatyukat forró vízben 3-4 perc alatt megfőzzük.
 

 

Harcsapaprikás kapros juhtúrós batyuval   (4 személyre)    
       
Harcsafilé 0,8 kg 2599 Ft/kg 2079 Ft.
Halaprólék 0,5 kg 550 Ft/kg 275 Ft.
Füstölt szalonna 0,1 kg 1099 Ft/kg 110 Ft.
Zöldpaprika 0,15 kg 299 Ft/kg 45 Ft.
Vöröshagyma 0,15 kg 169 Ft/kg 25 Ft.
Paradicsom 0,1 kg 219 Ft/kg 22 Ft.
Őrölt pirospaprika 0,05 kg 4990 Ft/db 250 Ft.
Liszt 0,2 kg 155 Ft/kg 31 Ft.
Tejföl 0,1 l 642 Ft/l 64 Ft.
Kolozsvári szalonna 0,1 kg 1299 Ft/kg 130 Ft.
Tojás 2 db 30 Ft/db 60 Ft.
Juhtúró 0,2 kg 2990 Ft/kg 600 Ft.
Tehéntúró 0,05 kg 999 Ft/kg 50 Ft.
Fokhagyma 0,02 kg 1690 Ft/kg 34 Ft.
Kapor 1 cs. 99 Ft/cs 99 Ft.
       
      3874 Ft: 4 = 970 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben