topbar
fejlec01

foetel Főtt sült ropogós sertéscsülök

Hozzávalók:
(4 személyre)

4 db első sertéscsülök (csonttal)

2 fej vöröshagyma

1 fej zeller

4 gerezd fokhagyma

babérlevél

só, pár szem fekete bors

 

Elkészítési mód:

Egy fazékban a csülköket vízzel felöntjük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, 2 fej vöröshagymát, babérlevelet, fekete borsot, a zellert, azután addig főzzük, amíg a húsvilla könnyedén belemegy. Tepsibe rakjuk és 300°C-os ropogósra sütjük. Krokettel és savanyú káposztával díszítve tálaljuk.

 

Burgonyakrokett
Hozzávalók:
(4 személyre)

80 dkg burgonya

10 dkg liszt

3 db tojás

20 dkg zsemlemorzsa

2 dl olaj a sütéshez

só, bors

 

Elkészítési mód:

A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük, leszűrjük és krumplitörővel összetörjük. Hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a lisztet és egy tojássárgáját. Ha puha a tészta, akkor zsemlemorzsát hozzátehetünk. Egy lisztes deszkán kinyújtjuk, azután csíkokra vágjuk, hengereket formázunk belőle és lisztes késsel 5 cm-es hosszú darabokra vágjuk. A tojást felverjük, sóval beízesítjük, a tésztarudacskákat egyenként belemártjuk, azután zsemlemorzsába megforgatjuk s forró olajban aranybarnára sütjük.
 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben