foetel Főtt sült ropogós sertéscsülök

Hozzávalók:
(4 személyre)

4 db első sertéscsülök (csonttal)

2 fej vöröshagyma

1 fej zeller

4 gerezd fokhagyma

babérlevél

só, pár szem fekete bors

 

Elkészítési mód:

Egy fazékban a csülköket vízzel felöntjük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, 2 fej vöröshagymát, babérlevelet, fekete borsot, a zellert, azután addig főzzük, amíg a húsvilla könnyedén belemegy. Tepsibe rakjuk és 300°C-os ropogósra sütjük. Krokettel és savanyú káposztával díszítve tálaljuk.

 

Burgonyakrokett
Hozzávalók:
(4 személyre)

80 dkg burgonya

10 dkg liszt

3 db tojás

20 dkg zsemlemorzsa

2 dl olaj a sütéshez

só, bors

 

Elkészítési mód:

A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük, leszűrjük és krumplitörővel összetörjük. Hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a lisztet és egy tojássárgáját. Ha puha a tészta, akkor zsemlemorzsát hozzátehetünk. Egy lisztes deszkán kinyújtjuk, azután csíkokra vágjuk, hengereket formázunk belőle és lisztes késsel 5 cm-es hosszú darabokra vágjuk. A tojást felverjük, sóval beízesítjük, a tésztarudacskákat egyenként belemártjuk, azután zsemlemorzsába megforgatjuk s forró olajban aranybarnára sütjük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben