topbar
fejlec01

foetel Gombás marhatokány rizi bizivel

Hozzávalók:
(4 személyre)

40 dkg marhacomb

20 dkg vargánya gomba

10 dkg mangalica-császárszalonna

1 kis fej vöröshagyma

2 ek. liszt

1 kk. majoránna

só, bors

2 ek. olívaolaj


Elkészítési mód:

A hagymát finomra, a szalonnát, a húst és a gombát hosszú metéltre (csíkokra) vágjuk. A szalonnacsíkokat, a hagymát és a gombát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst. Majoránnával, sóval, borssal ízesítjük, és állandó kevergetés mellett zsírjára sütjük. Liszttel bestauboljuk, (lisztszórással sűrítés) jól összekeverjük, majd kevés vízzel felöntjük. Lassú tűzön puhára pároljuk. Rizi-bizivel kínáljuk.

 

Rizi-bizi
Hozzávalók:
(4 személyre)

30 dkg rizs

20 dkg zöldborsó

1 fej vöröshagyma

2 dkg vaj

2 ek. olaj

 

Elkészítési mód:

A rizst olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük 1 l vízzel. Sóval ízesítjük és egészben belerakjuk a tisztított vöröshagymát, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Az edényt konyharuhával letakarjuk, majd fedővel hermetikusan lezárjuk és kb. 20 percig állni hagyjuk, így a rizs fölszívja a nedvességet és megpuhul. A hagymát kivesszük belőle, s végül egy nagyon finom pergő rizsköretet kapunk. Menet közben sós vízben megfőzzük a zöldborsót, vajon megfuttatjuk és összekeverjük a rizzsel.
 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben