Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Vékonykolbász

Hozzávalók:
(10 kg-hoz)

  • 7 kg friss sertés hús vegyesen (comb, karaj, tarja, dagadó)
  • 3 kg szalonna
  • 22 dkg édes őrölt házi pirospaprika
  • 3 dkg erős őrölt házi pirospaprika
  • 1 dkg kömény (egész)
  • 3 dkg fokhagymapép
  • 20 dkg só


Elkészítési mód:

A friss húst és a szalonnát közepes, 6 mm-es tárcsán ledaráljuk. Asztalon 10 cm vastagon elterítjük, és meghintjük a fűszerekkel. Az egészet összegyúrjuk, nem kapkodva, nyugodtan pálinkaszünetek közbeiktatásával. Sertés vékonybélbe 60 cm-es szálakat töltünk, majd a közepénél kettőt csavarva rúdra rakjuk. Két-három napig száraz hűvös helyen tároljuk. Száraz tölgy vagy bükkfán 2-3 napig 12-15 °C –os hidegen füstöljük. Lehet frissen is fogyasztani. Javaslom a nem gyakorlott kolbász sütőknek, hogy sütés előtt a kolbászt hideg vízbe mártsa, így nem fog szétpukkanni. 120 °C –os sütőben kevés zsiradékon pirosra sütjük.
 

sertéscomb 2 kg 1090 Ft. / kg 2180 Ft.
sertéskaraj filé 2 kg 1300 Ft. / kg 2600 Ft.
sertéstarja  2 kg 1300 Ft. / kg 2600 Ft.
sertésdagadó 1 kg 990 Ft. / kg 990 Ft.
szalonna 3 kg 360 Ft. / kg 1080 Ft.
édes őrölt pirospaprika 0,22 kg 3500 Ft. / kg 770 Ft.
csípős őrölt pirospaprika 0,03 kg 3500 Ft. / kg 105 Ft.
kömény 0,01 kg 3800 Ft. / kg 76 Ft.
fokhagyma 0,03 kg 890 Ft. / kg 27 Ft.
0,20 kg 115 Ft. / kg 25 Ft.
       
      10 kg kolbász 10.453 Ft. : 40 adag = 265  Ft. / fő