topbar
fejlec01

foetel Vastagkolbász

Hozzávalók:
(10 kg-hoz)

7 kg friss sertés hús vegyesen (comb, karaj, lapocka, tarja, dagadó)

3 kg szalonna

5 dkg erős őrölt házi pirospaprika

25 dkg édesnemes őrölt házi pirospaprika

3 dkg őrölt kömény

5 dkg fokhagymapép

22 dkg só

 

Elkészítési mód:

A csabai vastagkolbász készítésére a hideg idő a legjobb. Reggel levágjuk a 150kg feletti disznót, megperzseljük, tisztára mossuk, részeire bontjuk, majd asztalon kicsontozzuk. A húst motoros vagy kézi hajtású gépen, 6 mm-es tárcsán megdaráljuk. A meleg darált húst a fenti fűszerekkel összegyúrjuk és hagyjuk kihűlni. A sertés vastagbelet úgy készítjük elő, hogy az egyik végét vékony zsineggel megkötözzük, majd megtöltjük a töltelékkel és bekötjük a másik végét oly módon, hogy minden szálat külön-külön füstölő rúdra tudjuk rakni. Három napig hűvös helyen tároljuk (5-6°C), majd száraz tölgy vagy bükkfán 6-8 napig 12°C –os hidegen füstöljük. Füstölés után jól szellőző kamrába visszük, ahol 3 hónap alatt megérik.

 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben