Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Burgonyás csirkepaprikás galuskával

Hozzávalók:
(4 személyre)

 

  • 50 dkg csirke alsócomb
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 50 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 ek. őrölt pirospaprika
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 5 dkg zsír
  • 10 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • só, bors


Elkészítési mód:

A megtisztított hagymát és a zöldpaprikát kockára, a burgonyát karikákra, a petrezselyemzöldjét és a fokhagymát finomra vágjuk. A hagymát zsíron megdinszteljük, majd belerakjuk a csirkehúst, a burgonyát, a paradicsompürét, a fokhagymát, majd meghintjük őrölt paprikával, gyorsan összekeverjük és megszórjuk a petrezselyemzöldjével. Sóval, borssal ízesítjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A menet közben sóval beízesített lisztből és tojásból kevert tésztát kanállal beleszaggatjuk és készre főzzük. Paprikával és petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
 

Csirke alsócomb 0,5 kg 529 Ft/kg 265 Ft.
Csirkemellfilé 0,5 kg 1190 Ft/kg 595 Ft.
Burgonya 0,5 kg 159 Ft/kg 80 Ft.
Vöröshagyma 0,15 kg 109 Ft/t. 17 Ft.
Fokhagyma 0,01 kg 899 Ft/t. 9 Ft.
Paradicsompüré 0,05 kg 997 Ft/kg 50 Ft.
Zöldpaprika 0,1 kg 499 Ft/kg 50 Ft.
Őrölt pirospaprika 0,02 kg 2990 Ft/kg 60 Ft.
Petrezselyemzöld 1 cs. 159 Ft/cs 159 Ft.
Zsír 0,05 kg 899 Ft/kg 45 Ft.
Liszt 0,1 kg 155 Ft/kg 15 Ft.
Tojás 3 db 30 Ft/db 90 Ft.
       
      1435 Ft: 4  =   360 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben