Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Ropogós malacsült rösztivel, savanyú káposztával

Hozzávalók:
(4 személyre)(860 kcal/fő)

  • 80 dkg malachúsos hasaalja szalonna
  • 3 g. fokhagyma
  • 1 dl sör
  • 30 dkg savanyú káposzta
  •  

Elkészítési mód:

A hasaalja szalonnát téglalapra vágjuk, zúzott fokhagymával és sóval bedörzsöljük, feltekerjük, majd spárgával 1 cm-enként megkötözzük. Alufóliára rakjuk, majd hermetikusan becsomagoljuk. Tepsibe rakjuk, 2 dl vízzel meglocsoljuk, és 200 °C-os sütőben 45 percig előpároljuk. Azután kicsomagoljuk a fóliából, meglocsoljuk sörrel és aranybarnára pirítjuk. Fogyasztás előtt levágjuk róla a madzagot, majd éles késsel egyenlő szeletekre vágjuk. Rösztivel és savanyú káposztával, retekkel és koktélparadicsommal díszítve kínáljuk.

 

Röszti

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 80 dkg burgonya
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek. olaj
  • só, bors

 

Elkészítési mód:

A héjától megtisztított burgonyát enyhén sós vízben egészben megfőzzük, leszűrjük, hagyjuk kihűlni, majd lereszeljük. A hagymát finomra vágjuk, olajon megpirítjuk. Összekeverjük a lereszelt burgonyával, sóval, borssal ízesítjük, és tetszés szerint formázzuk. Egy serpenyőben a vajat felolvasztjuk, beletesszük a megformázott burgonyát, és mindkét oldalát lassú tűzön megsütjük.

Malac húsos hasaalja szalonna 0,8 kg 990 Ft/kg 792 Ft.
Fokhagyma 0,03 kg 1899 Ft/kg 57 Ft.
Sör 0,1 l 380 Ft/l 38 Ft.
Savanyú káposzta 0,3 kg 439 Ft/kg 132 Ft.
Burgonya 0,8 kg 199 Ft/kg 159 Ft.
Vaj 0,05 kg 1495 Ft/kg 75 Ft.
Olaj 0,05 l 389 Ft/l 20 Ft.
       
      1281 Ft: 4  =  325 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben