Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Vajban párolt sertés szűzérme rozmaringos erdei gombával, steakburgonyával

Hozzávalók:
(4 személyre) (740 kcal/fő)

  • 80 dkg sertésszűzérme
  • 5 dkg vaj
  • 50 dkg erdei gomba mix
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 cs. friss rozmaring
  • 80 dkg burgonya
  • olaj a sütéshez

 

Elkészítési mód:

A húst nyolc szeletre vágjuk, sóval ízesítjük, folpackon keresztül enyhén kiklopfoljuk, vajban megpároljuk. A felkockázott hagymát, a finomra vágott rozmaringot és a gombát olívaolajon megpirítjuk, sóval ízesítjük. Menet közben a burgonyát meghámozzuk, hasábra vágjuk és forró olajban ropogósra sütjük, majd köretként tálaljuk a gombával együtt a hús mellé. Salátával, paradicsommal díszítve kínáljuk.
 

Sertésszűzérme 0,8 kg 1980 Ft/kg 1584 Ft.
Vaj 0,05 kg 1600 Ft/kg 80 Ft.
Erdei gomba mix 0,5 kg 1820 Ft/kg 910 Ft.
Olívaolaj 0,05 l 1400 Ft/l 70 Ft.
Vöröshagyma 0,15 kg 99 Ft/kg 15 Ft.
Rozmaring 1 cs. 249 Ft/cs 249 Ft.
Burgonya 0,8 kg 139 Ft/kg 111 Ft.
       
      3019 Ft: 4 = 755 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben