Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Citromos kecsege salátaágyon, bundázott hagymakarikával, krokettel

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 4 db 50 dkg-os kecsege
  • 2 fej saláta
  • 4 db citrom
  • 2 ek. liszt
  • 2 dkg őrölt pirospaprika
  • olaj (a sütéshez)

Elkészítési mód:
A tisztított kecsegét sóval kívül-belül bedörzsöljük, a liszttel összekevert paprikában megforgatjuk, forró olajban kisütjük, a citrom levével meglocsoljuk, salátaágyra tálaljuk, a rántott hagymakarikákkal és a krokettel.
 

Burgonyakrokett
Hozzávalók
:

  • 80 dkg burgonya
  • 10 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 2 dl olaj (a sütéshez)
  • só, bors

A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és krumplitörővel összetörjük. Hagyjuk kihűlni, azután hozzákeverjük a lisztet és egy tojássárgáját. (Amennyiben puha lenne a tészta, akkor tegyünk hozzá egy kis zsemlemorzsát.) Egy lisztes deszkán kinyújtjuk, azt követően csíkokra vágjuk, hengereket formázunk belőle és lisztes késsel 5 cm-es hosszú darabokra vágjuk. A tojást felverjük, sóval beízesítjük, a tésztarudacskákat egyenként belemártjuk, azután zsemlemorzsába megforgatjuk, majd forró olajban aranybarnára sütjük.
 

Bundázott hagymakarikák
Hozzávalók:

  • 4 fej vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • 0,5 dl tej
  • 5 dkg liszt
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 2 dl olaj (a sütéshez)

Elkészítési mód:
A hagymát héjától megtisztítjuk, egyforma vastagságú karikákra vágjuk. A tojást, a tejet, a lisztet habverővel krémesre keverjük, sóval ízesítjük, belemártjuk a hagymakarikákat, majd megforgatjuk a zsemlemorzsában, és forró olajban pirosra sütjük. Szalvétával kibélelt tányérra szedjük és felitatjuk róla az olajat.
 

 

Kecsege 2 kg 1995 Ft/kg 3990 Ft.
Saláta 2 fej 179 Ft/db 358 Ft.
Citrom 0,2 kg 699 Ft/kg 140 Ft.
Liszt 0,2 kg 149 Ft/kg 30 Ft.
Őrölt pirospaprika 0,02 kg 2990 Ft/kg 60 Ft.
Burgonya 0,8 kg 99 Ft./kg 80 Ft.
Tojás 5 db 60 Ft/db 300 Ft.
Zsemlemorzsa  0,4 kg 370 Ft/kg 148 Ft.
Olaj 0,4 l 379 Ft/l 151 Ft.
Vöröshagyma 0,6 kg 89 Ft/kg 53 Ft.
Tej 0,05 l 179 Ft/l 9 Ft.
       
      5319 Ft: 4= 1330 Ft/fő