Kapros sült csirke hagymás tört burgonyával, sült paprikával

Hozzávalók:
(4 személyre) (600 kcal/fő)

  • 1,2 kg csirke
  • 2 g. fokhagyma
  • 1 cs. kapor
  • 80 dkg burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 db kaliforniai paprika
  • 2 ek. olaj
  • 5 dkg zsír

Elkészítési mód:
A csirkét kívül-belül besózzuk, a belsejét finomra vágott fokhagymapéppel és kaporral bedörzsöljük, tepsibe rakjuk, 1 dl vizet öntünk alá, alufóliával letakarjuk, előmelegített sütőben 200°C-on 10 percig pároljuk, a fóliát levesszük róla, meglocsoljuk olajjal és aranybarnára sütjük, majd tálaláskor feldaraboljuk. A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, azután a finomra vágott, zsírban megpirított hagymával összekeverjük és lepirítjuk. A paprikát hosszában felszeleteljük, és roston megsütjük. A negyedelt csirke mellé salátalevélre, esztétikusan díszítve tálaljuk a formába öntött hagymás tört burgonyát és a sült paprikát.
 

Egész csirke 1,2 kg 635 Ft/kg 762 Ft.
Burgonya 0,8 kg 180 Ft/kg 144 Ft.
Kapor 1 cs. 109 Ft/cs. 109 Ft.
Fokhagyma 0,02 kg 999 Ft/kg 20 Ft.
Vöröshagyma 0,25 kg 169 Ft/kg 42 Ft.
Kaliforniai paprika 0,5 kg 999 Ft/kg 500 Ft.
Olaj 0,05 l 379 Ft/l 19 Ft.
Zsír 0,05 kg 998 Ft/kg 50 Ft.
       
      1646 Ft: 4 = 410 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben