Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Sült csirkecomb lecsóval, sült burgonyával

Hozzávalók:
(4 személyre) (760 kcal/fő)

  • 12 db csirkecomb
  • 60 dkg burgonya
  • 6 db paradicsom
  • 6 db paprika
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 dkg zsír
  • 3 dkg őrölt pirospaprika
  • 1 dl olaj (burgonya sütéshez)

 

Elkészítési mód:

A combokat megtisztítjuk, sóval bedörzsöljük, tepsibe rakjuk, kevés vizet öntünk alá, alufóliával lefedjük és 150 °C-on 20 percig pároljuk, majd az alufóliát levesszük és készre sütjük. A paprikákat megmossuk, a magházat eltávolítjuk, majd hosszába, a hagymát pedig finomra vágjuk. A hagymát és a paprikát zsíron megdinszteljük, sóval ízesítjük, meghintjük őrölt pirospaprikával majd beledaraboljuk a héjától leforrázott paradicsomot, rövid idő alatt lesütjük és hozzákeverjük a menet közben a vékonyra karikázott, forró olajban ropogósra sütött burgonyát. Hagymakarikákkal díszítve köretként kínáljuk a hús mellé.

 

Csirkecomb 1,5 kg 639 Ft/kg 958 Ft.
Burgonya 0,6 kg 199 Ft/kg 120 Ft.
Paradicsom 0,6 kg 499 Ft/kg 299 Ft.
Paprika 0,6 kg 699 Ft/kg 419 Ft.
Vöröshagyma 0,15 kg 89 Ft/kg 13 Ft.
Zsír 0,02 kg 980 Ft/kg 20 Ft.
Őrölt pirospaprika 0,03 kg 2590 Ft/kg 78 Ft.
Olaj 0,1 l 389 Ft/l 39 Ft.
       
      1946 Ft: 4 = 485 Ft/fő

 

 

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben