Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Töltött karalábé

 

Hozzávalók:
(4 személyre)(500 kcal/fő)

  • 8 db karalábé
  • 15 dkg szürkemarha daráltcomb
  • 10 dkg mangalica daráltcomb
  • 5 dkg füstölt darált szalonna
  • 10 dkg rizs
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 ek. olaj
  • 1 ek. liszt
  • 1 dl tejföl
  • 1 csomó kapor
  • 1 csomó petrezselyemzöld


Elkészítési mód:
A rizst félig megfőzzük, a finomra vágott hagymát, petrezselyemzöldet és kaprot olajon megdinszteljük, az egészet összekeverjük a darált húsokkal, majd sóval ízesítjük. Menet közben a karalábét héjától megtisztítjuk, keresztbe vágjuk, és a belsejét kiszedjük. A tölteléket betöltjük a karalábé aljába, és a tetejét rárakjuk. Tepsibe rakjuk, 0,5 dl vizet öntünk alá, fóliával az egészet letakarjuk, azután 200 °C –on, előmelegített sütőben 20 percig pároljuk. A karalábé belsejét finomra összevágjuk, 1 dl vízzel felöntjük, puhára főzzük, majd liszttel és tejföllel behabarjuk, sóval ízesítjük, azaz egy krémes karalábémártást készítünk. A tepsiről leszedjük a fóliát és ráöntjük a töltött karalábékra a karalábémártást.
 

Karalábé 8 db 149 Ft/kg 1192 Ft.
Szürkemarha darált comb 0,15 kg 1799 Ft/kg 270 Ft.
Mangalica darált comb 0,1 kg 1699 Ft/kg 170 Ft.
Füstölt szalonna 0,05 kg 990 Ft/kg 50 Ft.
Rizs 0,1 kg 359 Ft/kg 36 Ft.
Vöröshagyma 0,1 kg 159 Ft/kg 16 Ft.
Tejföl 0,1 l 587 Ft/l 59 Ft.
Kapor 1 cs. 99 Ft/cs. 99 Ft.
Petrezselyemzöld 1 cs. 99 Ft/cs. 99 Ft.
       
      1991 Ft: 4 = 500 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben