topbar
fejlec01

foetel Töltött karalábé

 

Hozzávalók:
(4 személyre)(500 kcal/fő)

8 db karalábé

15 dkg szürkemarha daráltcomb

10 dkg mangalica daráltcomb

5 dkg füstölt darált szalonna

10 dkg rizs

1 kis fej vöröshagyma

1 ek. olaj

1 ek. liszt

1 dl tejföl

1 csomó kapor

1 csomó petrezselyemzöld

 


Elkészítési mód:

A rizst félig megfőzzük, a finomra vágott hagymát, petrezselyemzöldet és kaprot olajon megdinszteljük, az egészet összekeverjük a darált húsokkal, majd sóval ízesítjük. Menet közben a karalábét héjától megtisztítjuk, keresztbe vágjuk, és a belsejét kiszedjük. A tölteléket betöltjük a karalábé aljába, és a tetejét rárakjuk. Tepsibe rakjuk, 0,5 dl vizet öntünk alá, fóliával az egészet letakarjuk, azután 200 °C –on, előmelegített sütőben 20 percig pároljuk. A karalábé belsejét finomra összevágjuk, 1 dl vízzel felöntjük, puhára főzzük, majd liszttel és tejföllel behabarjuk, sóval ízesítjük, azaz egy krémes karalábémártást készítünk. A tepsiről leszedjük a fóliát és ráöntjük a töltött karalábékra a karalábémártást.

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben