Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Kakukkfüves borjúsült szaftjában lapcsánkával

Hozzávalók:
(4 főre) 
(600 kcal/fő)

  • 60 dkg borjúcomb
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 1 cs. kakukkfű
  • 1 ek. liszt
  • 1 kk. olívaolaj


Elkészítési mód:
A húst megmossuk, sóval bedörzsöljük, serpenyőbe rakjuk, olívaolajjal meglocsoljuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet és kérget pirítunk rá. Ezután egy nagyobb edénybe tesszük, a liszt kivételével a hozzávalókat belerakjuk, felöntjük vízzel, sóval ízesítjük, és egy forralás után lassú tűzön félpuhára főzzük. Azután a húst kivesszük, tepsibe rakjuk, és 150 °C-os sütőben pirosra sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A hús levét felforraljuk, a tetejét liszttel meghintjük (stauboljuk), amikor a liszt elolvad, habverővel simára keverjük és krémesre főzzük. A kihűlt húst 8 szeletre vágjuk, belerakjuk a krémesített húslébe, és egy forralás után lapcsánkával, kakukkfűvel és apróra vágott pritaminpaprikával díszítve kínáljuk.

 

A lapcsánka hozzávalói:

  • 60 dkg burgonya
  • 10 dkg liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • só, bors
  • olaj (sütéshez)

 

Elkészítési mód:
A meghámozott és lereszelt burgonyához hozzáadjuk a lisztet és a tojásokat. Sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük. Kevés olajat felforrósítunk egy serpenyőben, és kerek, 1 cm magas fémforma segítségével a tésztát beleadagoljuk (forma nélkül is készíthető). Két-három perc múlva a formát lehúzzuk, és a tészta másik felét is pirosra sütjük. Szalvétára kiszedjük, a felesleges olajat felitatjuk, és köretként tálaljuk a szűzérme mellé.

 

Borjúcomb 0,6 kg 3000 Ft/kg 1800 Ft.
Vöröshagyma 0,15 kg 159 Ft/kg 24 Ft.
Paradicsom 0,2 kg 599 Ft/kg 120 Ft.
Fokhagyma 0,02 kg 1499 Ft/kg 30 Ft.
Petrezselyemzöld 1 cs. 99 Ft./cs 99 Ft.
Kakukkfű 1 cs. 249 Ft/cs 249 Ft.
Liszt 0,15 kg 155 Ft/kg 23 Ft.
Olívaolaj 0,05 l 1699 Ft/l 85 Ft.
Burgonya 0,6 kg 99 Ft/kg 60 Ft.
Tojás 2 db 50 Ft./db 100 Ft.
       
      2590 Ft: 4 = 650 Ft/fő


 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben