Citromos marhaszték, roppanós zöldségekkel
Hozzávalók:
(4 főre)(720 kcal/fő)
- 1,6 kg marhaszték (csontos)
- 4 db citrom
- 1 db piros paprika
- 1 db fehér paprika
- 1 db sárgarépa
- 1 db cukkini
- só, bors, olaj
- sör
Elkészítési mód:
A 4 szelet 400 g-os sztéket borssal, citrommal bedörzsöljük, és annyi olajat öntünk rá, hogy ellepje. Minimum 5 napig hűtőben érleljük. A húst rostlapra rakjuk, és sörrel locsolgatva kétpercenként megfordítva mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A zöldségeket juliennere vágjuk, enyhén sós vízben egy forralás után köretként tálaljuk a hús mellé.
Marhaszték | 1,6 kg | 2798 Ft/kg | 4476 Ft. |
Citrom | 0,4 kg | 599 Ft/kg | 240 Ft. |
Piros paprika | 0,15 kg | 999 Ft/kg | 150 Ft. |
Fehér paprika | 0,15 kg | 899 Ft/kg | 135 Ft. |
Sárgarépa | 0,1 kg | 249 Ft/kg | 25 Ft. |
Cukkini | 0,5 kg | 799 Ft/kg | 400 Ft. |
Sör | 0,2 l | 398 Ft/l | 80 Ft. |
5506 Ft: 4 = 1375 Ft/fő |