Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Marhaszelet vadas mártásban bazsalikomos zsemlegombóccal

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 80 dkg szürkemarha-fehérpecsenye
  • 3 db sárgarépa
  • 3 db petrezselyemgyökér
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • ½ fej zellergumó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dkg őrölt babérlevél
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 2 ek. kristálycukor
  • 2 ek. mustár
  • 1 ek. liszt
  • 1 kk. ecet
  • 2 dl tejföl
  • 1 g. fokhagyma
  • 1 ek. olaj
  • só, bors

 

Elkészítési mód:
A húst olajjal bekenjük, sóval, őrölt borssal bedörzsöljük, és rövid ideig állni hagyjuk, majd 8 szeletre vágjuk és kiklopfoljuk. Azt követően egy lábasban mindkét oldalát olajon megpirítjuk. A tisztított zöldségeket, a vöröshagymát és a szalonnát kockákra, a petrezselyemzöldjét finomra, a fokhagymát karikákra vágjuk, majd a hússal együtt, fedő alatt megdinszteljük. Ezt követően felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és egy forralás után lassú tűzön puhára főzzük. A húst óvatosan kiszedjük, és a benne lévő zöldségeket botmixerrel krémesítjük. A cukrot karamellizáljuk, hozzákeverjük a zöldségpüréhez, ecettel, mustárral, babérlevéllel, sóval ízesítjük, és tejfeles liszttel behabarjuk. Végezetül visszarakjuk a hússzeleteket, és egy forralást követően, a zsemlegombóccal együtt ízlésesen díszítve szervírozzuk.

 

Zsemlegombóc

Hozzávalók:

  • (4 személyre)
  • 4 db zsemle
  • 5 db friss bazsalikomlevél
  • 10 dkg liszt
  • 1 ek. zsír
  • 1 ek. olaj

 

Elkészítési mód:
A zsemlét felkockázzuk, és olajon megpirítjuk. Azt követően a zsírral, a finomra vágott bazsalikomlevéllel, a liszttel és a sóval összedolgozzuk, majd gombócokat formázunk belőle. Enyhén sós vízben, kb. 15 perc alatt készre főzzük.


 

 

Szürkemarha-fehérpecsenye 0,8 kg 3900 Ft/kg 3120 Ft.
Sárgarépa 0,4 kg 299 Ft/kg 120 Ft.
Petrezselyemgyökér 0,4 kg 699 Ft/kg 280 Ft.
Petrezselyemzöld 1 cs. 99 Ft/cs 99 Ft.
Zeller 0,4 kg 299 Ft/kg 120 Ft.
Vöröshagyma 0,15 kg 169 Ft/kg 25 Ft.
Kolozsvári szalonna 0,1 kg 1290 Ft/kg 130 Ft.
Kristálycukor 0,05 kg 319 Ft/kg 16 Ft.
Mustár 0,1 kg 599 Ft/kg 60 Ft.
Liszt 0,15 kg 155 Ft/kg 23 Ft.
Tejföl 0,2 kg 603 Ft/kg 120 Ft.
Fokhagyma 0,01 kg 1499 Ft/kg 15 Ft.
Olaj 0,05 l 379 Ft/l 19 Ft.
Zsemle 4 db 16 Ft/db 64 Ft.
       
      4211 Ft: 4 = 1050 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben