Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Konfitált rozmaringos kacsacomb sült burgonyával

Hozzávalók:
(4 személyre)(720 kcal/fő)

  • 8 db pecsenyekacsacomb
  • 10 dkg zsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szál rozmaring
  • 60 dkg burgonya
  • 1 dl olaj (burgonya sütéséhez)

Elkészítési mód:

A combokat megtisztítjuk, sóval bedörzsöljük, zsíron mindkét oldalát megpirítjuk, majd belerakjuk a darabolt fokhagymát, a hagymát, a rozmaringot, azután felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sóval utánízesítjük, azt követően alacsony hőfokon két órán keresztül konfitáljuk (60°C-on abáljuk). Tepsibe rakjuk, és 300 °C-on rövid idő alatt aranybarnára pirítjuk. Közben a burgonyát meghámozzuk, hasábra vágjuk, és forró olajban ropogósra sütjük. Rozmaringgal díszítve köretként tálaljuk a hús mellé.

 

Pecsenyekacsacomb 0,8 kg 1899 Ft/kg 1519 Ft.
Zsír 0,1 kg 599 Ft/kg 60 Ft.
Vöröshagyma 0,2 kg 169 Ft/kg 34 Ft.
Fokhagyma 0,02 kg 1499 Ft/kg 30 Ft.
Rozmaring 1 cs. 329 Ft/cs 329 Ft.
Burgonya 0,6 kg 199 Ft/kg 120 Ft.
Olaj 0,1 l 379 Ft/l 38 Ft.


 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben