Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Egészben sült báránycomb párolt lilahagymával, édesburgonyával


Hozzávalók:
(4 személyre)(810 kcal/ fő)

  • 80 dkg báránycomb
  • 60 dkg édesburgonya
  • 2 fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej zeller zöldjével
  • 3 szál friss rozmaring
  • ½ dl olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • szemes bors, só
  •  

Elkészítési mód:
A megtisztított combot besózzuk, olívaolajjal bekenjük, lábasba rakjuk, körbe kérget pirítunk. A darabolt fokhagymát, a rozmaringot és a zellert hozzáadjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és félpuhára pároljuk. A combot kivesszük, a levet leszűrjük és félrerakjuk. A húst olívaolajjal meglocsoljuk, tepsibe rakjuk és 150 °C-os előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Az édesburgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk, enyhén sós vízben előfőzzük, kerek formával kiszúrjuk, majd vajon mindkét oldalát megpirítjuk. A lilahagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk és a hús levében fedő alatt megpároljuk. Köretként a sült édesburgonyával együtt a felszeletelt báránycomb mellé ízlésesen tálaljuk.

 

Báránycomb 0,8 kg 2699 Ft/kg 2160 Ft.
Édesburgonya 0,6 kg 599 Ft/kg 360 Ft.
Lilahagyma 0,2 kg 299 Ft/kg 60 Ft.
Fokhagyma 0,01 kg 999 Ft/kg 10 Ft.
Zeller 1 db 199 Ft/db 199 Ft.
Rozmaring 0,5 cs. 329 Ft/cs. 165 Ft.
Olívaolaj 0,05 l 1998 Ft/l 100 Ft.
Vaj 0,05 kg 1400 Ft/kg 70 Ft.
       
      3124 Ft: 4 = 780 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben