foetel Bőrén sült lazac olasz módra

Hozzávalók:
(4 személyre)(720 kcal)


80 dkg lazacfilé

5 dkg vaj

2 db. citrom

1/2 dl olívaolaj

 

A körethez:


30 dkg farfalle tészta

5 dkg vaj

1 csokor zellerzöld

20 dkg reszelt parmezán sajt

1 dl tejszín

2 db citrom

1 ek. olívaolaj


Elkészítési mód:

A halszeleteket meglocsoljuk a 2 citrom levével, sóval bedörzsöljük, majd letakarjuk papírtörlővel. (Sütés előtt a nedvességet felitatjuk a halról.) Egy teflonserpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, majd bőrös felével lefelé beletesszük a lazacszeleteket. Ne rázogassuk, hagyjuk, hogy a bőre ropogósra piruljon. Ezután hozzáadjuk az 5 dkg vajat, majd lassú tűzön tovább hevítjük. Ha a vaj már habzik, locsoljuk meg vele a halszeletet. A bőrén sült lazacot nem kell megfordítani. A forrásban lévő vízhez hozzáadunk egy csipet sót és pár csepp olajat, majd megfőzzük benne a tésztát. A maradék vajat felhevítjük, hozzáadjuk a finomra vágott zellerzöldjét, megszórjuk reszelt sajttal, felöntjük tejszínnel, krémesre főzzük, majd összekeverjük a tésztával. Citrommal és zellerlevéllel díszítve, reszelt sajttal meghintve, köretként tálaljuk a lazac mellé.

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben