Hozzávalók:
(4 személyre)(720 kcal)
80 dkg lazacfilé
5 dkg vaj
2 db. citrom
1/2 dl olívaolaj
só
A körethez:
30 dkg farfalle tészta
5 dkg vaj
1 csokor zellerzöld
20 dkg reszelt parmezán sajt
1 dl tejszín
2 db citrom
1 ek. olívaolaj
só
Elkészítési mód:A halszeleteket meglocsoljuk a 2 citrom levével, sóval bedörzsöljük, majd letakarjuk papírtörlővel. (Sütés előtt a nedvességet felitatjuk a halról.) Egy teflonserpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, majd bőrös felével lefelé beletesszük a lazacszeleteket. Ne rázogassuk, hagyjuk, hogy a bőre ropogósra piruljon. Ezután hozzáadjuk az 5 dkg vajat, majd lassú tűzön tovább hevítjük. Ha a vaj már habzik, locsoljuk meg vele a halszeletet. A bőrén sült lazacot nem kell megfordítani. A forrásban lévő vízhez hozzáadunk egy csipet sót és pár csepp olajat, majd megfőzzük benne a tésztát. A maradék vajat felhevítjük, hozzáadjuk a finomra vágott zellerzöldjét, megszórjuk reszelt sajttal, felöntjük tejszínnel, krémesre főzzük, majd összekeverjük a tésztával. Citrommal és zellerlevéllel díszítve, reszelt sajttal meghintve, köretként tálaljuk a lazac mellé.