Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Rántott pontypatkó citrommal és majonézzel

Hozzávalók:
(4 személyre) (600 kcal/fő)

8 szelet pontypatkó
3 db tojás
20 dkg zsemlemorzsa
1 tubus majonéz
30 dkg citrom
olaj (sütéshez)


Elkészítési mód:

A pontypatkót besózzuk, habosra felvert, enyhén sós tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, azaz bepanírozzuk, (megj.: Én nem használok a panírozáshoz lisztet.) majd forró olajban aranybarnára sütjük. Majonézzel és citrommal díszítve tálaljuk.

 

 

Ponty 0,8 kg 2299 Ft/kg 1 839 Ft
Tojás 3 db 35 Ft/db 105 Ft
Zsemlemorzsa 0,2 kg 370 Ft/kg 74 Ft
Majonéz 1 tub. 375 Ft/t. 375 Ft
Citrom 0,3 kg 699 Ft/kg 210 Ft
       
      2603 Ft: 4 = 650 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben