Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Óriásgarnéla feketerizzsel, snidlinges fokhagymamártással

Hozzávalók:
(4 személyre)(580 kcal/fő)

  • 1 kg óriásgarnéla
  • 1 fej fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 30 dkg feketerizs
  • 1 tubus majonéz
  • 1 dl tejföl
  • 0,5 dl paradicsomlé
  • 1 ek. mustár
  • 1 cs. snidling
  • 1 ek. cukor
  • 1 ek. édes fehérbor

 

Elkészítési mód:

A garnélákat fokhagymás vajon megpároljuk, sóval ízesítjük. A rizst enyhén sós vízben megfőzzük, majd köretként kínáljuk. A majonézt, a tejfölt, a mustárt, a paradicsomlevet, az összetört fokhagymát, apróra vágott snidlinget turmixgéppel krémesre keverjük, cukorral, sóval, borral ízesítjük, azután tálkában tálaljuk a fokhagymás garnéla mellé.

Óriásgarnéla 1 kg 4990 Ft/kg 4 990 Ft
Fokhagyma 0,1 kg 1299 Ft/kg 130 Ft
Vaj 0,05 kg 1300 Ft/kg 65 Ft
Feketerizs 0,3 kg 1495 Ft/kg 449 Ft
Majonéz 1 tub. 195 Ft/tub 195 Ft
Tejföl 0,1 kg 664 Ft/kg 66 Ft
Paradicsomlé 0,05 l 199 Ft/l 10 Ft
Mustár 0,03 kg 741 Ft/kg 22 Ft
Snidling 1 cs. 119 Ft/cs 119 Ft
Cukor 0,03 kg 318 Ft/kg 10 Ft
Fehérbor 0,03 l 599 Ft/l 18 Ft
       
      6074 Ft: 4 = 1520 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben