Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Őzgerincfilé vörösboros szilvaraguval, burgonyafánkkal

Hozzávalók:
(4 személyre) (350 kcal/fő)

  • 80 dkg őzgerincfilé
  • 20 dkg szilvabefőtt
  • 1 dl vörösbor
  • 2 dkg vaj
  • 1 ek. liszt
  • 1 kk. őrölt szegfűszeg
  • 1 ek. cukor
  • 2 ek. olaj
  • 2 ek. mustár
  • só, bors

 

Elkészítési mód:
Az őzgerincfilét bekenjük mustárral, borssal, sóval meghintjük, alufóliába tekerjük és min. 1 napig hűtőben érleljük. A tepsibe helyezzük, 3 dl vízzel felöntjük, 200 °C-os előmelegített sütőben 15 percig pároljuk. A fóliából kibontjuk, meglocsoljuk olajjal és 150 °C-on szép barnára sütjük. Vajon a szilvát megdinszteljük, őrölt szegfűszeggel, cukorral ízesítjük, liszttel meghintjük, felöntjük vörösborral és pár perc alatt készre főzzük. A felszeletelt hús mellé feltétnek a vörösboros szilvaragut és köretnek burgonyafánkot adunk.

 

Házi burgonyafánk (450 kcal/fő)
Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 50 dkg burgonya
  • 1 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 1 ek. kristálycukor
  • 30 dkg liszt
  • 3 db tojássárgája
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 ek. só
  • olaj (a sütéshez)

 

Elkészítési mód:
A burgonyát megmossuk és héjába feltesszük főzni. Amikor a villát könnyedén beletudjuk szúrni, akkor megfőtt, a tűzről levesszük, lehűtjük, meghámozzuk és krumplinyomóval áttörjük. Langyos tejbe az élesztőt belecsipkedjük, megszórjuk cukorral és hagyjuk felfutni. A lisztet, a burgonyát és a tojássárgáját olívaolajjal és sóval együtt hólyagosra dagasztjuk, konyharuhával letakarjuk. Meleg helyen kb. 30 percig hagyjuk megkelni. Amikor a tészta a duplájára dagadt, beolajozott kanál segítségével diónyi fánkokat formázunk és bő forró olajban aranybarnára sütjük.
 

Őzgerincfilé 0,8 kg 5999 Ft/kg 4800 Ft.
Szilvabefőtt 0,2 kg 826 Ft/kg 167 Ft.
Vörösbor 0,1 l 699 Ft/l 70 Ft.
Vaj 0,02 kg 1300 Ft/kg 26 Ft.
Liszt 0,35 kg 155 Ft/kg 54 Ft.
Cukor 0,05 kg 318 Ft/kg 16 Ft.
Olaj 0,05 l 379 Ft/l 19 Ft.
Mustár 0,05 kg 713 Ft/kg 36 Ft.
Burgonya 0,5 kg 159 Ft/kg 80 Ft.
Tej 0,1 l 179 Ft/l 18 Ft.
Tojás 3 db 35 Ft/db 105 Ft.
Élesztő 0,02 kg 1180 Ft/kg 24 Ft.
Olívaolaj 0,05 l 1399 Ft/l 70 Ft.
       
      5485 Ft: 4 = 1370 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben