Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Kapros erdei gombás garnélarákragu vadrizzsel

Hozzávalók:
(4 személyre)(740 kcal)

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 cs. kapor
  • 40 dkg erdei gombakeverék
  • 80 dkg előfőzött garnélarák
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 ek. teljes kiőrlésű liszt
  • 2 db citrom
  • 30 dkg vadrizs
  • só, bors


Elkészítési mód:
A finomra vágott hagymát, a kaprot, a gombát, a garnélarákot olívaolajon megpároljuk, liszttel megszórjuk, kevés vízzel felöntjük, sóval, borssal, citrommal ízesítjük, és rövid idő alatt készre főzzük. Közben a vadrizst enyhén sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, és formába öntve köretként tálaljuk a ragu mellé.
 

Vöröshagyma 0,15 kg 189 Ft/kg 28 Ft
Kapor 1 cs. 99 Ft/cs 99 Ft
Erdei gombakeverék 0,4 kg 2938 Ft/kg 1 175 Ft
Garnélarák 0,8 kg 4499 Ft/kg 3 599 Ft
Olívaolaj 0,05 l 1499 Ft/l 75 Ft
Teljes kiőrlésű liszt 0,03 kg 239 Ft/kg 7 Ft
Citrom 0,2 kg 699 Ft/kg 140 Ft
Vadrizs 0,3 kg 1495 Ft/kg 449 Ft
       
      5572 Ft: 4 = 1395 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben