Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Sertéskaraj (ahogy én szeretem)

Hozzávalók:
(4 személyre) (580 kcal/fő)

 

  • 60 dkg sertéskarajfilé
  • 20 dkg trappista sajt
  • 20 dkg füstölt tarja
  • 30 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek. olaj
  • 1 cs. petrezselyemzöld

 

Elkészítési mód:

A húst 8 szeletre vágjuk, majd kevés olajon elősütjük és tepsibe rakjuk. A füstölt húst, a gombát, a hagymát, és a petrezselyemzöldet botmixerrel krémesítjük, majd vajon megpároljuk, sóval ízesítjük, azután kupacokba rárakjuk a hússzeletekre, és sajt szeletekkel lefedjük. Előmelegített sütőben, 200 °C fokon pár perc alatt készre sütjük. Esztétikusan, spenótos rizzsel tálaljuk.

Sertéskarajfilé 0,6 kg 1349 Ft/kg 809 Ft
Trappista sajt 0,2 kg 1349 Ft/kg 270 Ft
Füstölt tarja 0,2 kg 1499 Ft/kg 300 Ft
Gomba 0,3 kg 899 Ft/kg 270 Ft
Vöröshagyma 0,15 kg 199 Ft/kg 30 Ft
Vaj 0,05 kg 1300 Ft/kg 65 Ft
Olaj 0,05 l 379 Ft/l 19 Ft
Petrezselyemzöld 1 cs. 99 Ft/cs 99 Ft
       
      1862 Ft: 4 = 465 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben