Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Brokkolis pulykamell tekercs pirított édesburgonyával, vajban párolt zöldségekkel

Hozzávalók:
(4 személyre) (600 kcal/ fő)

 

  • 80 dkg pulykamellfilé
  • 60 dkg brokkoli
  • 2 db tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 ek. olívaolaj
  • 60 dkg édesburgonya
  • 15 dkg cukkini
  • 15 dkg sárgarépa
  • 15 dkg karfiol
  • 15 dkg zöldbab
  • 5 dkg vaj
  • só, olaj (a sütéshez)


Elkészítési mód:
A pulykamellfilét négyfelé osztjuk, éles késsel egyenként bevágjuk és szétterítjük, folpackon keresztül óvatosan kiklopfoljuk, megsózzuk. A brokkolit megfőzzük, leszűrjük, összekeverjük a felvert tojással, a sajttal, sóval ízesítjük. A tölteléket elterítjük a hússzeleteken, óvatosan feltekerjük, sóval bedörzsöljük, alufóliába becsomagoljuk, tepsibe rakjuk, majd 1 dl vízzel meglocsoljuk és 180 °C-os előmelegített sütőben 15 percig pároljuk. A húst a fóliából kicsomagoljuk, tepsibe rakjuk, olívaolajjal meglocsoljuk és megsütjük. A zöldségeket vajban megpároljuk. Az édesburgonyát megmossuk, meghámozzuk, hasábra vágjuk, forró olajban ropogósra sütjük, majd köretként tálaljuk a zöldségekkel együtt a legyező formára vágott hús mellé.

Pulykamellfilé 0,8 kg 1499 Ft/kg 1 199 Ft
Brokkoli 0,6 kg 798 Ft/kg 479 Ft
Tojás 2 db 40 Ft/db 80 Ft
Reszelt sajt 0,1 kg 1399 Ft/kg 140 Ft
Olívaolaj 0,05 l 1299 Ft/l 65 Ft
Édesburgonya 0,6 kg 699 Ft/kg 420 Ft
Cukkini 0,15 kg 299 Ft/kg 45 Ft
Sárgarépa 0,15 kg 299 Ft/kg 45 Ft
Karfiol 0,15 kg 399 Ft/kg 60 Ft
Zöldbab 0,15 kg 1299 Ft/kg 195 Ft
       
      2728 Ft: 4 = 680 Ft/fő


 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben