topbar
fejlec01

foetel Nyárson sült baconbe tekert szűzérme

Hozzávalók:
(4 személyre) (780 kcal/fő)

80 dkg sertésszűzérme

20 dkg bacon

4 db hurkapálca

2 ek. olívaolaj

2 g. fokhagyma

40 dkg kukorica

1 dl tejföl

2 dl tej

só, bors

 

Elkészítési mód:

A szűzérmét keresztben felszeleteljük, sóval, borssal ízesítjük, baconbe tekerjük, és hármasával hurkapálcára felszúrjuk. Rostlapon állandó forgatás mellett megsütjük. A zúzott fokhagymát kevés olajon felhevítjük, liszttel megszórjuk, felöntjük tejjel, egy forralás után hozzáadjuk az előfőzött, zsenge kukoricát, tejföllel dúsítjuk, és egy forralás után köretként üvegtálkában tálaljuk a lapcsánkával együtt salátával díszítve a nyárson sütött hús mellé.

 

Lapcsánka
Hozzávalók:
(4 személyre)

60 dkg burgonya

10 dkg liszt

3 ek. olaj

1 dl tejföl

1 gerezd fokhagyma

só, bors

 

Elkészítési mód:

A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, tejföllel, liszttel összekeverjük, majd sóval, borssal és tört fokhagymával ízesítjük. Teflonserpenyőben kevés felforrósított olajban egy evőkanállal adagolva kerek formára terítjük a tésztát, hogy szép vékony lepényt kapjunk. Mindkét oldalát pirosra sütjük. A lapcsánkát szalvétára kiszedjük és a felesleges olajt felitatjuk.
 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben