foetel Nyárson sült baconbe tekert szűzérme

Hozzávalók:
(4 személyre) (780 kcal/fő)

80 dkg sertésszűzérme

20 dkg bacon

4 db hurkapálca

2 ek. olívaolaj

2 g. fokhagyma

40 dkg kukorica

1 dl tejföl

2 dl tej

só, bors

 

Elkészítési mód:

A szűzérmét keresztben felszeleteljük, sóval, borssal ízesítjük, baconbe tekerjük, és hármasával hurkapálcára felszúrjuk. Rostlapon állandó forgatás mellett megsütjük. A zúzott fokhagymát kevés olajon felhevítjük, liszttel megszórjuk, felöntjük tejjel, egy forralás után hozzáadjuk az előfőzött, zsenge kukoricát, tejföllel dúsítjuk, és egy forralás után köretként üvegtálkában tálaljuk a lapcsánkával együtt salátával díszítve a nyárson sütött hús mellé.

 

Lapcsánka
Hozzávalók:
(4 személyre)

60 dkg burgonya

10 dkg liszt

3 ek. olaj

1 dl tejföl

1 gerezd fokhagyma

só, bors

 

Elkészítési mód:

A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, tejföllel, liszttel összekeverjük, majd sóval, borssal és tört fokhagymával ízesítjük. Teflonserpenyőben kevés felforrósított olajban egy evőkanállal adagolva kerek formára terítjük a tésztát, hogy szép vékony lepényt kapjunk. Mindkét oldalát pirosra sütjük. A lapcsánkát szalvétára kiszedjük és a felesleges olajt felitatjuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben