Hozzávalók:
(4 személyre) (780 kcal/fő)
80 dkg sertésszűzérme
20 dkg bacon
4 db hurkapálca
2 ek. olívaolaj
2 g. fokhagyma
40 dkg kukorica
1 dl tejföl
2 dl tej
só, bors
Elkészítési mód:
A szűzérmét keresztben felszeleteljük, sóval, borssal ízesítjük, baconbe tekerjük, és hármasával hurkapálcára felszúrjuk. Rostlapon állandó forgatás mellett megsütjük. A zúzott fokhagymát kevés olajon felhevítjük, liszttel megszórjuk, felöntjük tejjel, egy forralás után hozzáadjuk az előfőzött, zsenge kukoricát, tejföllel dúsítjuk, és egy forralás után köretként üvegtálkában tálaljuk a lapcsánkával együtt salátával díszítve a nyárson sütött hús mellé.
Lapcsánka
Hozzávalók:
(4 személyre)
60 dkg burgonya
10 dkg liszt
3 ek. olaj
1 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma
só, bors
Elkészítési mód:
A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, tejföllel, liszttel összekeverjük, majd sóval, borssal és tört fokhagymával ízesítjük. Teflonserpenyőben kevés felforrósított olajban egy evőkanállal adagolva kerek formára terítjük a tésztát, hogy szép vékony lepényt kapjunk. Mindkét oldalát pirosra sütjük. A lapcsánkát szalvétára kiszedjük és a felesleges olajt felitatjuk.