Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Tenger gyümölcsei rizottó

Hozzávalók:
(4 személyre) (820 kcal/fő)

  • 80 dkg tenger gyümölcsei mix
  • 5 dkg vaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 dl fehérbor
  • 40 dkg rizs
  • 10 dkg parmezán sajt
  • só, bors

 

Elkészítési mód:

A tenger gyümölcseit vajon megpároljuk, sóval, borssal fűszerezzük, majd félrerakjuk. A rizst kevés olajon fehérre hevítjük, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát, felöntjük fehérborral és 2 dl vízzel, sóval, borssal, állandó kevergetés mellett, folyadék pótlásával félpuhára főzzük, azután hozzáadjuk a párolt tenger gyümölcseit. Fedő alatt tovább pároljuk, amikor a rizs megpuhul, meghintjük a sajttal, összekeverjük, lefedjük. 10 perc után esztétikusan tálaljuk.
 

Tenger gyümölcsei 0,8 kg 2873 Ft/kg 2298 Ft.
Vaj 0,05 kg 1299 Ft/kg 65 Ft.
Fokhagyma 0,03 kg 1499 Ft/kg 45 Ft.
Petrezselyemzöld 1 cs. 99 Ft/cs 99 Ft.
Olívaolaj 0,05 l 1299 Ft/l 65 Ft.
Fehérbor 0,1 l 799 Ft/l 80 Ft.
Rizs 0,4 kg 279 Ft/kg 112 Ft.
Parmezán sajt 0,1 kg 4499 Ft/kg 450 Ft.
       
      3214 Ft: 4 = 805 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben