Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Mustáros sült csirkecomb tejszínes-borsos gnocchival, salátával

Hozzávalók:
(4 személyre) (780 kcal/fő)

  • 4 db csirke felsőcomb
  • 2 dl mustár
  • 3 ek. étolaj
  • 60 dkg burgonya
  • 10 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 10 dkg trappista sajt
  • 2 dl tejszín
  • só, tört bors

 

Elkészítési mód:

A mustárt és az étolajt krémesre keverjük, sóval, borssal ízesítjük, majd belerakjuk a csirkecombokat, és egy napig hűtőben pácoljuk. Tepsibe rakjuk, alufóliával lefedjük, előmelegített sütőben 180°C-on 30-35 percig pároljuk, majd a fóliát eltávolítjuk róla és aranybarnára sütjük. Közben a burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, krumplinyomóval áttörjük, hagyjuk kihűlni, azután hozzáadjuk a lisztet és a tojást, sóval ízesítjük és tésztát gyúrunk belőle. A tésztát lisztes deszkára tesszük, 1 cm vékonyra nyújtjuk, 2 cm szélesre szeleteljük, majd keresztben 2 cm-es darabokra vágjuk, és lisztes kézzel nudlikat formázunk belőle. Enyhén sós, forró vízben megfőzzük és tésztaszűrővel lecsepegtetjük. A sajtot durva reszelővel lereszeljük, beleszórjuk a tejszínbe, sóval, tört borssal krémesre főzzük, azután összekeverjük a gnocchival és esztétikusan köretként, üvegtálban tálaljuk a friss répasalátával és a csemege uborkával együtt a csirkecomb mellé.

Csirke felsőcomb 0,8 kg 599 Ft/kg 479 Ft
Mustár 0,2 kg 593 Ft/kg 119 Ft
Étolaj 0,05 l 379 Ft/l 19 Ft
Burgonya 0,6 kg 249 Ft/kg 150 Ft
Liszt 0,1 kg 155 Ft/kg 16 Ft
Tojás 1 db 40 Ft/db 40 Ft
Trappista sajt 0,1 kg 1399 Ft/kg 140 Ft
Tejszín 0,2 l 538 Ft/l 108 Ft
       
      1071 Ft: 4 = 270 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben