Hozzávalók:
(4 személyre)(840 kcal/ fő)
80 dkg borjúlábfilé
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 cs. bazsalikom
1 t. babérlevél
5 dkg liszt
5 tojás
10 dkg zsemlemorzsa
80 dkg burgonya
1 tub. majonéz
só, bors
olaj (a sütéshez)
Elkészítési mód:
A borjúláb filét egy edénybe feltesszük főni. Hozzáadjuk a tisztított vörös- és fokhagymát, a bazsalikomot, a babérlevelet, sóval, borssal ízesítjük és kb. 5-6 óra alatt puhára abáljuk. A léből óvatosan kiszedjük, hagyjuk kihűlni, felszeleteljük, majd lisztben, tojásban és zsemlemorzsában megforgatjuk, azután forró olajban aranybarnára sütjük. Közben a burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és felhevített olajban megsütjük, köretként tálaljuk a majonézzel együtt a rántott borjúláb mellé.