Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Viharsarki vékonykolbász

Viharsarki vékonykolbász (950 kcal/25 dkg)
Hozzávalók (10 kg-hoz):

 

  • 7 kg friss sertés hús vegyesen (comb, karaj, tarja, dagadó)
  • 3 kg szalonna
  • 22 dkg édes őrölt házi pirospaprika
  • 3 dkg erős őrölt házi pirospaprika
  • 2 dkg kömény (egész)
  • 2 dkg fokhagyma (finomra vágott)
  • 22 dkg só


Elkészítési mód:

A friss húst és a szalonnát közepes, 6 mm-es tárcsán ledaráljuk. Asztalon 10 cm-es vastagon elterítjük, és meghintjük a fűszerekkel. Az egészet összegyúrjuk, nem kapkodva, nyugodtan pálinkaszünetek közbeiktatásával. A gyúrt darálékot sertés vékonybélbe töltjük. A friss kolbászt megszurkáljuk, tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá, előmelegítjük 100 °C-os sütőben, majd 180-190 °C-on pirosra sütjük. (Javaslat: az első 25 percben alufólia alatt süssük, az utolsó 10 percben vegyük le az alufóliát a kolbászról, illetve sütés alatt kétszer fordítsuk meg.) Fogyaszthatjuk kenyérrel, mustárral, savanyúságokkal.
 

 

sertéscomb 2 kg 1090 Ft. / kg 2180 Ft.
sertéskaraj filé 2 kg 1300 Ft. / kg 2600 Ft.
sertéstarja  2 kg 1300 Ft. / kg 2600 Ft.
sertésdagadó 1 kg 990 Ft. / kg 990 Ft.
szalonna 3 kg 360 Ft. / kg 1080 Ft.
édes őrölt pirospaprika 0,22 kg 3500 Ft. / kg 770 Ft.
csípős őrölt pirospaprika 0,03 kg 3500 Ft. / kg 105 Ft.
kömény 0,02 kg 3800 Ft. / kg 76 Ft.
fokhagyma 0,02 kg 890 Ft. / kg 18 Ft.
0,22 kg 115 Ft. / kg 25 Ft.
       
      10 kg kolbász 10.453 Ft. : 40 adag = 265  Ft. / fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben