Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Csirkecombfilé rántva sült petrezselyemzölddel, burgonyakrokettel

Hozzávalók:
(4 személyre) (680 kcal/fő)

  • 80 dkg egész csirkecomb
  • 5 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 4 cs. petrezselyemzöld
  • olaj (a sütéshez)

 

Elkészítési mód:

A csirkecombot kifilézzük, sóval meghintjük, folpackon keresztül kiklopfoljuk és lisztben, tojásban, majd zsemlemorzsában megforgatva panírozzuk, forró olajban aranybarnára sütjük. A petrezselyemzöldet néhány pillanatra forró olajba mártjuk, azután lecsepegtetjük, és feltétként tálaljuk a rántott csirkecombfilére.

 

 

 


Burgonya krokett

Hozzávalók:

  • 80 dkg burgonya
  • 5 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 2 dl tejföl
  • só, bors, szerecsendió
  • olaj (a sütéshez)

 

Elkészítési mód:
A burgonyát egészben megfőzzük, héjától megtisztítjuk, burgonyanyomóval áttörjük, hozzáadjuk a tejfölt és a vajat, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, liszttel meghintjük, hozzáöntjük a tejet, majd lágy tésztát készítünk belőle. A tésztából evőkanállal ovális kroketteket szaggatunk a felforrósított olajba, és aranysárgára sütjük, szalvétán lecsepegtetjük, majd köretként kínáljuk a rántott csirkecombfiléhez, mellé pedig kovászos uborkát ajánlok.
 

Egész csirkecomb 0,8 kg 599 Ft/kg 480 Ft.
Liszt 0,1 kg 149 Ft/kg 15 Ft.
Tojás 7 db 40 Ft/db 280 Ft.
Zsemlemorzsa 0,15 kg 370 Ft/lkg 56 Ft.
Petrezselyemzöld 4 cs. 99 Ft/cs 396 Ft.
Burgonya 0,8 kg 249 Ft/kg 199 Ft.
Vaj 0,05 kg 1400 Ft/kg 70 Ft.
Tej 0,1 l 189 Ft/l 19 Ft.
Tejföl 0,2 kg 649 Ft/kg 130 Ft.
       
      1645 Ft: 4 = 410 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben