topbar
fejlec01

foetel Sült csirke tört burgonya ágyon

Hozzávalók:
(4 személyre) (500 kcal/fő)

2 egész csirke (2 kg)

50 dkg sárgarépa

40 dkg zöldborsó

10 dkg vaj

80 dkg burgonya

2 ek. olaj

só, bors

 

Elkészítési mód:

A csirkéket és a sárgarépát hosszában kettévágjuk, enyhén sós vízben félpuhára főzzük. A félbevágott csirkéket tepsibe rakjuk, olajjal meglocsoljuk és 200 °C-on aranybarnára sütjük. A zöldborsót vajban a répával együtt megpároljuk, sóval, borssal ízesítjük. A burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, azután krumplinyomóval áttörjük. A burgonyát tányérra rakjuk, a fél csirkét a sárgarépával és a zöldborsóval együtt ráhelyezzük, majd zöldborsócsírával esztétikusan tálaljuk.

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben