Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Sült csirke tört burgonya ágyon, vajban párolt répával és zöldborsóval

Hozzávalók:
(4 személyre) (500 kcal/fő)

 

  • 2 egész csirke (2 kg)
  • 50 dkg sárgarépa
  • 40 dkg zöldborsó
  • 10 dkg vaj
  • 80 dkg burgonya
  • 2 ek. olaj
  • só, bors
  •  

Elkészítési mód:

A csirkéket és a sárgarépát hosszában kettévágjuk, enyhén sós vízben félpuhára főzzük. A félbevágott csirkéket tepsibe rakjuk, olajjal meglocsoljuk és 200 °C-on aranybarnára sütjük. A zöldborsót vajban a répával együtt megpároljuk, sóval, borssal ízesítjük. A burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, azután krumplinyomóval áttörjük. A burgonyát tányérra rakjuk, a fél csirkét a sárgarépával és a zöldborsóval együtt ráhelyezzük, majd zöldborsócsírával esztétikusan tálaljuk.

Egész csirke 2 kg 549 Ft/kg 1 098 Ft
Sárgarépa 0,5 kg 329 Ft/kg 165 Ft
Zöldborsó 0,4 kg 719 Ft/kg 288 Ft
Vaj 0,1 kg 1400 Ft/kg 140 Ft
Burgonya 0,8 kg 249 Ft/kg 199 Ft
       

 

    1890 Ft: 4 = 470 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben