Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Rakott zöldbab Ádi módra

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

 

Rakott zöldbab Ádi módra (900kcal/ fő)

Hozzávalók: (4 személyre)
 

  • 80 dkg mélyhűtött zöldbab
  • 10 dkg darált marhahús
  • 10 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg darált pulykahús
  • 10 dkg darált császárszalonna
  • 20 dkg rizs
  • 2 dl tejföl
  • 3 db tojás
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss kapor
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 dl olaj
  • só, bors, Vegeta
     

Elkészítési mód:

A zöldbabot enyhén sós vízben félig megfőzzük, aztán leszűrjük, félrerakjuk. A rizst 1 l vízben puhára főzzük, majd lecsurgatjuk. A finomra vágott hagymát az olaj felében megdinszteljük, majd hozzáadjuk a szintén finomra vágott friss fűszernövényeket, a zúzott fokhagymát és a darált húsokat. Sóval, borssal, Vegetával beízesítjük. Kb. 10-15 percig serpenyőben lesütjük, majd meglocsoljuk 2 kanál tejföllel és összekeverjük a főtt rizzsel. Menet közben egy tepsit olajjal kikenünk, megszórjuk zsemlemorzsával, kettéosztjuk a zöldbabot és az egyik felét egyenletesen elterítjük, majd rárakjuk a darált rizses húst. Azután a zöldbab másik felével beborítjuk. A tejfölt elkeverjük a tojásokkal, sóval, vegetával beízesítjük, majd egyenletesen befedjük vele a rakott zöldbabot. 190 °C –os előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje szép barna nem lesz. Formázva tálaljuk, a tetejét meglocsoljuk simára kikevert tejföllel és friss petrezselyemzölddel díszítjük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben