Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Vargányagombás rizottó

Hozzávalók:
(4 személyre) (400 kcal/fő)

 

  • 30 dkg rizs
  • 1 dl fehérbor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 g. fokhagyma
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg vargányagomba
  • 1 ek olívaolaj
  • 4 dl zöldség alaplé
  • só, fehérbors

 

Elkészítési mód:

A vöröshagymát, a fokhagymát olívaolajon megdinszteljük, beletesszük a rizst, üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt vargányagombát. Felengedjük fehérborral, felfőzzük, és állandó kevergetés mellett zöldségalaplé hozzáadásával al dentére (harapósra) főzzük. Sóval, fehérborssal ízesítjük. Az edényt a tűzről lehúzzuk, hozzákeverjük a vajat és a reszelt parmezánt, fedővel lefedjük, 5 percig állni hagyjuk, azután esztétikusan tálaljuk.


Zöldségalaplé

Hozzávalók:
(4 személyre)

 

  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg sárgarépa
  • 30 dkg zellergumó
  • 30 dkg petrezselyemgyökér
  • 1 ek. olaj
  • 3 db babérlevél
  • 5 szem feketebors (egész)

 

Elkészítési mód:
A zöldségeket héjától megtisztítjuk, megmossuk, a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a zellergumót feldaraboljuk, a vöröshagymát félbevágjuk, majd olajon az összeset megpároljuk. Felöntjük 2 l vízzel, babérlevéllel, sóval, feketeborssal ízesítjük, azután lassú tűzön két óra alatt puhára főzzük. A kész levest leszűrjük, a szükséges mennyiséget felhasználjuk a rizottó főzéséhez, ami megmaradt, elrakjuk a mélyhűtőbe későbbi felhasználásra.
 

 

Rizs 0,3 kg 279 Ft/kg 84 Ft
Fehérbor 0,1 l 932 Ft/l 93 Ft
Vöröshagyma 0,2 kg 229 Ft/kg 46 Ft
Fokhagyma 0,01 kg 1299 Ft/kg 13 Ft
Parmezán sajt 0,1 kg 4990 Ft/kg 499 Ft
Vaj 0,05 kg 1300 Ft/kg 65 Ft
Vargányagomba 0,2 kg 5099 Ft/kg 1 020 Ft
Sárgarépa 0,1 kg 265 Ft/kg 27 Ft
Zeller 0,3 kg 399 Ft/kg 120 Ft
Petrezselyemgyökér 0,3 kg 1399 Ft/kg 420 Ft
       
      2387 Ft: 4 = 595 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben