Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Sajttal, sonkával, őszibarackkal töltött rántott pulykamell krokettel, burgonyapürével

Hozzávalók:
(4 személyre) (670 kcal/fő)

 

  • 60 dkg pulykamell
  • 10 dkg gépsonka
  • 10 dkg sajt
  • 20 dkg őszibarackbefőtt
  • 4 db tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa

 

Elkészítési mód:
A húst 4 szeletre vágjuk, sózzuk, folpackon keresztül egyenként kiklopfoljuk, ráhelyezzük a sonkát, a sajtot és az őszibarackbefőttet, majd feltekerjük. A tojásokat felverjük, sóval ízesítjük, a töltött húst belemártjuk, zsemlemorzsában megforgatjuk, és forró olajban aranybarnára sütjük. Éles késsel kettévágjuk, köretként krokettet, burgonyapürét kínálunk, és esztétikusan, paradicsommal és uborkával díszítve tálaljuk.

 


Burgonyakrokett
Hozzávalók:

 

  • 20 dkg burgonya
  • 2 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 dl olaj (a sütéshez)
  • só, fehérbors

 

Elkészítési mód:
A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és krumplitörővel összetörjük. Hagyjuk kihűlni, azután hozzákeverjük a lisztet és egy tojássárgáját. (Amennyiben puha lenne a tészta, akkor tegyünk hozzá egy kis zsemlemorzsát.) Egy lisztes deszkán kinyújtjuk, azt követően csíkokra vágjuk, hengereket formázunk belőle és lisztes késsel 5 cm-es hosszú darabokra vágjuk. A tojást felverjük, sóval, fehérborssal beízesítjük, a tésztarudacskákat egyenként belemártjuk, azután zsemlemorzsába megforgatjuk, majd forró olajban aranybarnára sütjük.


Burgonyapüré
Hozzávalók:

  • 40 dkg burgonya
  • 1 dl tejföl
  • 1 kk. őrölt szerecsendió
  • 3 dkg vaj


Elkészítési mód:
A burgonyát héjában megfőzzük, majd a héjától megtisztítjuk. Burgonyanyomóval áttörjük, tejföllel krémesre keverjük, őrölt szerecsendióval és sóval ízesítjük.

Pulykamell 0,6 kg 1899 Ft/kg 1 140 Ft
Gépsonka 0,1 kg 2090 Ft/kg 209 Ft
Sajt 0,1 kg 1399 Ft/kg 140 Ft
Őszibarackbefőtt 0,2 kg 913 Ft/kg 184 Ft
Tojás 5 db 40 Ft/db 200 Ft
Zsemlemorzsa 0,15 kg 370 Ft/kg 56 Ft
Burgonya 0,6 kg 149 Ft/kg 89 Ft
Liszt 0,02 kg 155 Ft/kg 3 Ft
Olaj 0,1 l 379 Ft/l 38 Ft
Tejföl 0,1 kg 573 Ft/kg 57 Ft
Őrölt szerecsendió 0,01 kg 15267 Ft/kg 153 Ft
Vaj 0,03 kg 1300 Ft/kg 39 Ft
       
      2308 Ft: 4 = 575 Ft/fő


 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben