Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Vajban párolt sertéskaraj spenóttal, snidlinges-sajtos lepketésztával

Hozzávalók:
(4 személyre) (660 kcal/fő)

  • 60 dkg sertéskarajfilé
  • 15 dkg vaj
  • 30 dkg lepketészta
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 cs. snidling

 

Elkészítési mód:

A filézett sertéskarajt felszeleteljük, folpackon keresztül kiklopfoljuk, besózzuk, 10 dkg vajon puhára pároljuk. Közben a tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, 5 dkg vajon megfuttatott, apróra vágott snidlinggel összekeverjük, majd sajttal megszórva köreként tálaljuk a spenóttal együtt a hús mellé.

 

 

Spenót


Hozzávalók:

  • 50 dkg spenót
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, fehérbors

 

Elkészítési mód:

Az átmosott spenótot finomra vágjuk, a tisztított fokhagymát összetörjük, vajon megpároljuk, sóval, fehérborssal ízesítjük, tejjel felöntjük, és rövid idő alatt készre főzzük.

 

Sertéskarajfilé 0,6 kg 1129 Ft/kg 677 Ft
Vaj 0,2 kg 1300 Ft/kg 260 Ft
Lepketészta 0,3 kg 938 Ft/kg 281 Ft
Reszelt sajt 0,1 kg 1299 Ft/kg 130 Ft
Snidling 1 cs. 189 Ft/cs 189 Ft
Spenót 0,5 kg 1399 Ft/kg 700 Ft
Tej  0,1 l 189 Ft/l 19 Ft
Fokhagyma 0,02 kg 999 Ft/kg 20 Ft
       
      2276 Ft: 4 = 570 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben