Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Sajtos sóskával töltött rántott karaj mandulás brokkolival

Hozzávalók:
(4 személyre)(450 kcal/fő)

  •  
  • 60 dkg sertéskarajfilé
  • 40 dkg sóska
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 3 db tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 kg brokkoli
  • 10 dkg szeletelt mandula
  • olaj (a sütéshez)
  • só, bors

 

Elkészítési mód:
A húst 8 szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, folpackon keresztül egyenként kiklopfoljuk. A sóskaleveleket jól átmossuk és a fokhagymával együtt összevágjuk. Vajon felhevítjük és tejben pár perc alatt megfőzzük, sóval beízesítjük, botmixerrel turmixoljuk, majd összekeverjük a reszelt sajttal. A sajtos krémet elosztjuk a húsokra, feltekerjük, enyhén sós felvert tojásba mártjuk, azután zsemlemorzsában megforgatjuk, és forró olajban aranybarnára sütjük. Közben a brokkolit sós vízben megfőzzük, lecsurgatjuk, vajban megpároljuk. A töltött rántott húsokat legyezőre vágjuk, köretként brokkolit kínálunk, majd meghintjük a kevés olajon megpirított szeletelt mandulával, és koktélparadicsommal díszítve tálaljuk.

 

Sertéskarajfilé 0,6 kg 1129 Ft/kg 677 Ft
Sóska 0,4 kg 680 Ft/kg 272 Ft
Vaj 0,1 kg 1400 Ft/kg 140 Ft
Tojás 3 db 40 Ft/db 120 Ft
Zsemlemorzsa 0,1 kg 398 Ft/kg 40 Ft
Reszelt sajt 0,1 kg 1399 Ft/kg 140 Ft
Olívaolaj 0,03 l 1300 Ft/l 39 Ft
Tej 0,1 l 189 Ft/l 19 Ft
Fokhagyma 0,02 kg 1299 Ft/kg 26 Ft
Brokkoli 1 kg 998 Ft/kg 998 Ft
Szeletelt mandula 0,1 kg 3875 Ft/kg 388 Ft
       
      2859 Ft: 4 = 715 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben