Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Marhapörkölt

Hozzávalók:
(4 személyre) (750 kcal/fő)

  • 80 dkg marhalábszár
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 10 dkg sertészsír
  • 5 dkg őrölt pirospaprika
  • 1 kk. köménymag
  • só, bors


Elkészítési mód:
A hagymát zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk az átmosott, kockázott marhahúst. Sóval, borssal, köménymaggal fűszerezzük, zsírjára sütjük, azután belerakjuk a héjától leforrázott paradicsomot, a kockákra vágott paprikát és a zúzott fokhagymát. Meghintjük őrölt pirospaprikával, összekeverjük, zsírjára pörköljük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és állandó kevergetés mellett lassú tűzön, kb. 2,5 – 3 óra alatt puhára főzzük. Ha a levét lefővi, a folyadékot pótoljuk. Sós tört burgonyát és kovászos uborkát kínálunk mellé.

 

 

Sós tört burgonya

Hozzávalók:

  • (4 személyre)
  • 80 dkg burgonya
  • só, sáfrány


Elkészítési mód:
A burgonyát héjától megpucoljuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, krumplinyomóval összetörjük, majd sáfránnyal meghintve tálaljuk.

 

Marhalábszár 0,8 kg 1850 Ft/kg 1 480 Ft
Vöröshagyma 0,3 kg 229 Ft/kg 69 Ft
Fokhagyma 0,01 kg 1299 Ft/kg 13 Ft
Zöldpaprika 0,3 kg 899 Ft/kg 270 Ft
Paradicsom 0,3 kg 399 Ft/kg 120 Ft
Sertészsír 0,1 kg 599 Ft/kg 60 Ft
Őrölt pirospaprika 0,05 kg 2796 Ft/kg 140 Ft
Burgonya 0,8 kg 249 Ft/kg 201 Ft
       
      2353 Ft: 4 = 590 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben