Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

 

Sertésszűzérme pirított tarhonyával, vargányagombával

Hozzávalók:
(4 személyre)(720 kcal/fő)

 

  • 80 dkg sertésszűzérme
  • 30 dkg tarhonya
  • 30 dkg vargányagomba
  • 1 ek. mustár
  • 2 ek. olaj
  • só, bors


Elkészítési mód:
A lehártyázott szűzérmét sóval, borssal ízesített mustárral bedörzsöljük, forró olajban megsütjük. Közben az olajon megpirított tarhonyát felöntjük fél liter vízzel, és állandó kevergetés mellett puhára főzzük. A vargányagombát megpirítjuk. A szűzérmét karikákra vágjuk, köretként formába öntött tarhonyát és vargányagombát tálalunk mellé.


Megjegyzés: a húst lehet angolosan (rare), félangolosan (medium), és jól (well done) átsütni.
 

Sertésszűzérme 0,8 kg 1980 Ft/kg 1 584 Ft
Mustár 0,05 kg 741 Ft/kg 37 Ft
Tarhonya 0,3 kg 796 Ft/kg 239 Ft
Vargányagomba 0,3 kg 3990 Ft/kg 1 197 Ft
Olaj 0,05 l 379 Ft/l 19 Ft
       
      3076 Ft: 4 = 770 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben