Hozzávalók:
(4 személyre) (650 kcal/fő)
80 dkg pulykamellfilé
1 cs. zsálya
1 cs. bazsalikom
1 cs. petrezselyemzöld
10 dkg gesztenyepüré
1 gerezd fokhagyma
1 db tojás
1 ek. olívaolaj
só
Elkészítési mód:
A friss fűszernövényeket, a fokhagymát finomra vágjuk, összekeverjük a gesztenyepürével, a felvert tojással, és sóval ízesítjük. A pulykamellet éles késsel szétnyitjuk, folpackon keresztül kiklopfoljuk, sóval bedörzsöljük. A kiterített húst alufóliára helyezzük, a tölteléket egyenletesen szétterítjük, majd óvatosan feltekerjük, és az alufóliába csomagoljuk. Tepsibe helyezzük, 2 dl vízzel felöntjük és 30 percig 180 °C-os előmelegített sütőben pároljuk, a fóliából kibontjuk, és 150 °C-on készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, azután éles késsel felszeleteljük.
Parmezánsajtos szélesmetélt
Hozzávalók:
30 dkg szélesmetélt
1 db póréhagyma
5 dkg kolozsvári szalonna
1 dl tej
2 dkg vaj
2 ek. olívaolaj
2 dkg reszelt parmezán
só
Elkészítési mód:
Serpenyőben az olívaolajt felhevítjük, hozzáadjuk a kockákra vágott kolozsvári szalonnát, a póréhagymát, lepirítjuk, vajdarabokkal és reszelt parmezánnal megszórjuk, majd összekeverjük. Felöntjük tejjel, sóval ízesítjük, krémesre főzzük, azután összekeverjük az enyhén sós vízben kifőzött tésztával és köretként tálaljuk a hús mellé.