foetel Gesztenyés zöldfűszerekkel töltött pulykatekercs

Hozzávalók:
(4 személyre) (650 kcal/fő)

80 dkg pulykamellfilé

1 cs. zsálya

1 cs. bazsalikom

1 cs. petrezselyemzöld

10 dkg gesztenyepüré

1 gerezd fokhagyma

1 db tojás

1 ek. olívaolaj

 

Elkészítési mód:

A friss fűszernövényeket, a fokhagymát finomra vágjuk, összekeverjük a gesztenyepürével, a felvert tojással, és sóval ízesítjük. A pulykamellet éles késsel szétnyitjuk, folpackon keresztül kiklopfoljuk, sóval bedörzsöljük. A kiterített húst alufóliára helyezzük, a tölteléket egyenletesen szétterítjük, majd óvatosan feltekerjük, és az alufóliába csomagoljuk. Tepsibe helyezzük, 2 dl vízzel felöntjük és 30 percig 180 °C-os előmelegített sütőben pároljuk, a fóliából kibontjuk, és 150 °C-on készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, azután éles késsel felszeleteljük.


Parmezánsajtos szélesmetélt
Hozzávalók:

30 dkg szélesmetélt

1 db póréhagyma

5 dkg kolozsvári szalonna

1 dl tej

2 dkg vaj

2 ek. olívaolaj

2 dkg reszelt parmezán

 

Elkészítési mód:

Serpenyőben az olívaolajt felhevítjük, hozzáadjuk a kockákra vágott kolozsvári szalonnát, a póréhagymát, lepirítjuk, vajdarabokkal és reszelt parmezánnal megszórjuk, majd összekeverjük. Felöntjük tejjel, sóval ízesítjük, krémesre főzzük, azután összekeverjük az enyhén sós vízben kifőzött tésztával és köretként tálaljuk a hús mellé.

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben