Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Rozmaringos malactarja sült paprikával, burgonyapürével

Hozzávalók:
(4 személyre) (700 kcal/fő)

 

  • 80 dkg malactarja
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 4 db paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 cs. rozmaring
  • 1 kk. olívaolaj
  • só, bors

 

Elkészítési mód:
A húst megmossuk, sóval bedörzsöljük, a paprika kivételével a többi hozzávalóval alufóliára rakjuk, olívaolajjal meglocsoljuk, becsomagoljuk, tepsibe tesszük, 1 dl vizet öntünk alá és 150 °C-os sütőben kb. 30 percig pároljuk, majd a fóliából kicsomagoljuk és pirosra sütjük. Hagyjuk kihűlni, azután nyolc szeletre vágjuk, visszarakjuk a tepsibe, a paprikákat a tetejére rakjuk, 5-10 percig tovább sütjük. A formázott, rozmaringgal díszített burgonyapürével tálaljuk, a húson lévő paprikát a saját pecsenye levével meglocsoljuk.

 

Burgonyapüré
Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 80 dkg burgonya
  • 2 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejföl

 

Elkészítési mód:
A burgonyát meghámozzuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Burgonyanyomóval áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a tejet, a tejfölt, sóval ízesítjük, majd habverővel simára keverjük.

 

Malactarja 0,8 kg 1400 Ft/kg 1 120 Ft
Vöröshagyma 0,1 kg 239 Ft/kg 24 Ft
Paradicsom 0,2 kg 599 Ft/kg 120 Ft
Paprika 0,4 kg 799 Ft/kg 320 Ft
Fokhagyma 0,01 kg 1299 Ft/kg 13 Ft
Rozmaring 1 cs. 199 Ft/cs. 199 Ft
Burgonya 0,8 kg 249 Ft/kg 199 Ft
Vaj 0,02 kg 1300 Ft/kg 26 Ft
Tej 0,1 l 189 Ft/l 19 Ft
Tejföl 0,1 kg 603 Ft/kg 60 Ft
       
      2100 Ft: 4 = 525 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben