Hozzávalók:
(4 személyre)
60 dkg pulyka felsőcomb filé
20 dkg füstölt szalonna
20 dkg vöröshagyma
2 evőkanál olaj
20 dkg tarhonya
60 dkg tisztított burgonya
só, bors,
Elkészítési mód:
A besózott pulykapecsenyét olajban megpirítjuk, majd kevés folyadékkal felöntjük. Lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk, azután zsírjára sütjük. Menet közben a szalonnát és a hagymát kockára vágjuk és üvegesre pirítjuk, egy csipet borssal, Vegetával ízesítjük, majd leszűrjük a zsírjától és a parasztos ragut ráöntjük a sült pulykapecsenyére. (A szalonnazsírt félrerakjuk a tarhonya készítéséhez.) Fedő alatt a hagymás-szalonnás parasztos ragut összepároljuk a pulykapecsenyével.
A leszűrt szalonnazsíron a házi tarhonyát szép barnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a karikákra vágott, tisztított burgonyát. Felöntjük vízzel, sóval beízesítjük és állandó kevergetés mellett addig főzzük, míg a benne valók megpuhulnak. Menet közben a folyadékot pótoljuk. Köretként tálaljuk a parasztos pecsenyehúshoz. Hordós káposztát ajánlok hozzá savanyúságként.