Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Pulykapecsenye parasztosan krumplis tarhonyával

Olvasóink értékelése: 2 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Pulykapecsenye parasztosan krumplis tarhonyával (980 kcal/ fő)

Hozzávalók: (4 személyre)
 

  • 60 dkg pulyka felsőcomb filé
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 20 dkg tarhonya
  • 60 dkg tisztított burgonya
  • só, bors, Vegeta
     

Elkészítési mód:
 

A besózott pulykapecsenyét olajban megpirítjuk, majd kevés folyadékkal felöntjük. Lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk, azután zsírjára sütjük. Menet közben a szalonnát és a hagymát kockára vágjuk és üvegesre pirítjuk, egy csipet borssal, Vegetával ízesítjük, majd leszűrjük a zsírjától és a parasztos ragut ráöntjük a sült pulykapecsenyére. (A szalonnazsírt félrerakjuk a tarhonya készítéséhez.) Fedő alatt a hagymás-szalonnás parasztos ragut összepároljuk a pulykapecsenyével.
A leszűrt szalonnazsíron a házi tarhonyát szép barnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a karikákra vágott, tisztított burgonyát. Felöntjük vízzel, sóval beízesítjük és állandó kevergetés mellett addig főzzük, míg a benne valók megpuhulnak. Menet közben a folyadékot pótoljuk. Köretként tálaljuk a parasztos pecsenyehúshoz. Hordós káposztát ajánlok hozzá savanyúságként.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben