topbar
fejlec01

 foetel Pulykapecsenye parasztosan krumplis tarhonyával

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

60 dkg pulyka felsőcomb filé

20 dkg füstölt szalonna

20 dkg vöröshagyma

2 evőkanál olaj

20 dkg tarhonya

60 dkg tisztított burgonya

só, bors,
 

Elkészítési mód:

A besózott pulykapecsenyét olajban megpirítjuk, majd kevés folyadékkal felöntjük. Lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk, azután zsírjára sütjük. Menet közben a szalonnát és a hagymát kockára vágjuk és üvegesre pirítjuk, egy csipet borssal, Vegetával ízesítjük, majd leszűrjük a zsírjától és a parasztos ragut ráöntjük a sült pulykapecsenyére. (A szalonnazsírt félrerakjuk a tarhonya készítéséhez.) Fedő alatt a hagymás-szalonnás parasztos ragut összepároljuk a pulykapecsenyével.
A leszűrt szalonnazsíron a házi tarhonyát szép barnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a karikákra vágott, tisztított burgonyát. Felöntjük vízzel, sóval beízesítjük és állandó kevergetés mellett addig főzzük, míg a benne valók megpuhulnak. Menet közben a folyadékot pótoljuk. Köretként tálaljuk a parasztos pecsenyehúshoz. Hordós káposztát ajánlok hozzá savanyúságként.

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben